602Pro PC Suite - gratis alternativ til Microsoft Office

Bak det kryptiske navnet 602Pro PC Suite 2000 befinner det seg en kontorpakke bestående av tekstbehandler, regneark, bildebehandlingsprogram og faxklient.

Programmene i pakken er fullstendig kompatible med de tilsvarende i Microsoft Office. Det betyr i praksis at du kan åpne alle .xls- og .doc-filene som er opprettet i Excel og Word, i regnearket og tekstbehandleren i 602Pro PC Suite. Dessuten er brukergrensesnittet svært likt Office 2000, menyvalgene er også tilnærmet like, slik at tidligere Office-brukere vil kunne ta i bruk programmene uten videre. Og best av alt - 602Pro PC Suite 2000 er gratis, og kan lastes ned fra Software602s nettsider.

Gode erstatninger for Word og Excel

602Text avviker svært lite fra Word, og leser og skriver Word-dokumenter perfekt i 99% av tilfellene
602Text avviker svært lite fra Word, og leser og skriver Word-dokumenter perfekt i 99% av tilfellene Vis mer
Også regnearket 602Tab hadde få problemer med våre Excel-filer
Også regnearket 602Tab hadde få problemer med våre Excel-filer Vis mer
602Photo har flere nyttige verktøy for å korrigere digitale bilder
602Photo har flere nyttige verktøy for å korrigere digitale bilder Vis mer

602Text og 602Tab erstatter henholdsvis Word og Excel. I 602Text kan du velge å lagre dokumentene dine i Words .doc-format, riktekst eller .wpd-format (Word Perfect). Tekstbehandleren leser også disse dokumentene uten problemer, og du kan redigere og lagre og siden åpne dokumentene i Word 97/2000 og WordPerfect. Vi har prøvd en rekke avanserte formateringer og utvekslet dokumenter mellom tekstbehandlerne, uten å støte på problemer av nevneverdig art.

602Tab er et regneark med 150 funksjoner, kompatibel med Excel 97/2000. Også dette programmet leste våre Office-filer helt perfekt, med diagrammer og det hele.

602Photo er et enkelt bildebehandlingsprogram, med støtte for skannere og digitale kamera. Det inneholder en del nyttige funksjoner for å rette på farger (blant annet fjerning av røde øyne), lysforhold mm, i tillegg til mange mer eller mindre nyttige effekter. Programmet har støtte for en rekke grafikkformater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilleggsfunksjonalitet koster penger

Så hvordan er det mulig at dette kan være gratis? Software602 har laget en tilleggspakke til 602Pro PC Suite, som blant annet gir deg utvidet søkefunksjonalitet, mulighet til å sende fax over nettet og stavekontroll/synonymordbok. Du trenger også denne tilleggspakken for at datoformater osv. skal følge norske standarder. Denne tilleggspakken koster rundt 450 kroner i énbrukerutgave. I tillegg har selskapet flere andre kontor-relaterte applikasjoner som koster penger.

Nå skal det legges til at 602Pro PC Suite ikke er en fullstendig erstatning for Microsoft Office. Du får ikke med et presentasjonsprogram som erstatter PowerPoint, og det finnes heller ingen gruppevareklient som Outlook. Programmene har heller ikke støtte for makroer (men da slipper du makrovirusene ...). Kan du klare deg uten disse funksjonene, vil du ha mye glede av 602Pro PC Suite.

Kun 15 MB

I motsetning til MegaByte-slukeren Microsoft Office, er installasjonsfilen til 602Pro PC Suite 2000 på beskjedne 15 MB. Det skulle ikke ta mer enn 30-40 minutter å laste ned ved hjelp av et 56Kbps modem eller 64Kpbs ISDN. Du finner mer informasjon og kan laste ned kontorpakken fra denne siden.