6000-kroners PCene på testbenken

Vi har testet vinnerne av vår vurdering mot lesernes favoritt-utfordrer. Her er resultatet


Folk som har dilla på ting føler seg svært uvel om de kjøper noe som verken er dyrt eller spesielt avansert. De som ikke har noen form for dille, men baserer sine anskaffelser på nøkterne analyser av behov og kostnader, klarer seg med enkle og rimelige ting.

Er du ikke spesielt interessert i PCer som sådan, men trenger en og vet både hva du kommer til å bruke den til, og ikke minst hva du ikke kommer til å bruke den til – da er PCene vi vurderte i august/september midt i blinken.

Disse PCene ble bygget for å tilfredsstille to krav:

1: De skal være egnet for skolebruk
2: De skal ikke koste over 6 000 kroner

Når vi snakker om skolebruk, så omfatter dette mange forskjellige typer oppgaver. Disse er skriving av oppgaver, redigering av bilder, web og epost, kommunikasjon og litt underholdning.

Til hjemmekontor er en slik PC også helt glimrende.


Vi har ikke nevnt spill, spill er altså ikke nevnt, bare så det er helt klart.

Men en PC til 6000 kroner – inkludert skjerm og operativsystem er faktisk en helt brukbar maskin til det aller meste. Bortsett altså fra spill.

Sammen med tilleggsutstyr du kanskje har

Med DVD-spilleren kan man se DVD, det går også fint å rippe CD’er og lagre og organisere musikkfiler. Du kan også bruke den til hjemmestudio for MIDI og lydopptak, og det interne lydkortet kan gi surroundlyd med kurant kvalitet på hybel eller barneværelse. Dette forutsetter riktig nok at du kjøper et sett med surroundhøyttalere, men det behøver ikke koste stort.

Med kortleser som følger med på begge PCene vi har testet, kan du laste over og redigere bilder fra digitalkamera.

Har du DV-kamera kan en PC i denne klassen også brukes til å redigere video, hvis du monterer inn et FireWire-kort til et par hundrelapper.

Hvordan løste de to produsentene oppgaven?