6.000 gigabyte og 160 års levetid

Harddiskene utvikles videre.

<B>IKKE FOR ALLE:</B> Seagate har laget en harddisk med imponerende spesifikasjoner. Men selv om den har vanlig 3,5" størrelse er den ikke laget for deg og meg. Foto: SEAGATE
IKKE FOR ALLE: Seagate har laget en harddisk med imponerende spesifikasjoner. Men selv om den har vanlig 3,5" størrelse er den ikke laget for deg og meg. Foto: SEAGATE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seagate lager ikke bare harddisker lenger, men også SSD-er. Og i en tid der snart ingenting dreier seg om mekanikk lenger, skulle man tro at fokus på harddisker var i ferd med å nedtones.

Så feil kan man ta.

Store framskritt

For Seagate fortsetter å utvikle harddisken, både hva angår kapasitet, hastighet og ikke minst levetid. Men det er ikke så mye deg og meg som er målgruppen lenger, men store datasentre. Derfor har også det nye flaggskipet fått navnet Enterprise Capacity 3.5 HDD, skriver Techspot.

Kapasiteten er på hele 6 TB, eller 6.000 GB, fordelt over tre plater. Omdreiningshastigheten er 7.200 rpm, og hastigheten er oppgitt til inntil 226 MB i sekundet. Det er fortsatt langt bak de raskeste SSD-ene, men mer enn dobbelt så rask som en typisk 7.200 rpm-disk for vanlige PC-er.

Les også: Endelig en skikkelig SSD/harddisk-hybrid

Lover at den varer, varer og varer

Det mest imponerende er imidlertid påliteligheten. Ifølge Seagate er disken bygd for å tåle konstant lesing og skriving, inntil 550 TB med overføringer årlig. Det er ti ganger mer enn hva vanlige harddisker er bygd for å tåle, ifølge Seagate. Og levetiden? Den er forventet til 1,4 millioner timer.

Det et er rundt 160 år...

Garantien er imidlertid bare fem år, og den kommer i utgaver på 5, 4 og 2 TB også. Den skal være på vei til forhandlere i skrivende stund, men med tanke på målgruppen er vi temmelig sikre på at den ikke kommer til å bli billig.

Mer informasjon hos Seagate.

Les også: Disse harddiskene lever lengst

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!