60 GB harddisk fra Maxtor

Har du ikke nok plass på harddisken din? Maxtor lanserer nå harddisker med opptil 60 GB lagringsplass til en svært overkommelig pris. Bra søketid og lesehastighet gjør dette til en mulig vinner.

I disse dager lanserer Maxtor nye modeller i sin DiamondMax-serie. Diskene lagrer hele 15 GB på hver plate, og i toppmodellen DiamondMax 60 er det fire plater som til sammen lagrer 60 GB. Den andre modellen VL30 har 30 GB lagringsplass fordelt på to plater.

Maxtor mener selv at dette er harddisker som særlig vil være til nytte for kraftige hjemmePCer og for privat video og musikkredigering. Støynivået skal nemlig være lavt, takket være Maxtors egen nye teknologi, Silent Store.

Harddiskene har helt greie spesifikasjoner for hastighet, med 5400 RPM omdreininger og søketid på 9 ms. Overføringsteknologien er UDMA 66 MB/s, men harddiskene er klargjort for oppgradering til UDMA 100 som vil bli tilgjengelig senere i år...

I tillegg har harddiskene 2 MB hurtigbuffer for raskere overføring, og en kombinasjon av DSP (Digital Signal Processor) og RISC (Reduced Instruction Set Computer) skal ifølge Maxtor gi en kraftig økning av kommandohastigheten.

Prisen i Norge for harddiskene vil bli 2.599 inkl. mva. for 60 GB-modellen, og 1.599 for 30 GB-modellen. Vi testet nylig de forrige modellene, 40 GB og 20 GB.