6 GB i lommen for digitalbilder og MP3

Alle som bruker digitalkameraer og MP3-spillere ønsker mer minne. Det har selskapet Minds@Work funnet en smart løsning på. Eller hva sier du til å ha en dings i lommen med en kapasitet på 6 GB som leser minnekortet på et øyeblikk?

Med denne i lommen, har du umiddelbar tilgang til 6 GB lagring.
Med denne i lommen, har du umiddelbar tilgang til 6 GB lagring. Vis mer

Minnekort til digitale kameraer og MP3-spillere er fryktelig dyre. Men det er slett ikke sikkert at det er nødvendig å vente på at prisene skal falle til et akseptabelt nivå - som de helt sikkert vil gjøre. Selskapet Minds@Works har nemlig redefinert problemstillingen: Målet er jo å kunne lagre mange bilder/MP3-filer, ikke å utvikle store minnekort i kameraet eller MP3-spilleren.

Digital lommebok

Dette er løst ved å bruke helt standardisert teknologi, og bygge dette inn i en liten plastboks som veier 350 gram som har målene 135 x 95 x 32 mm. Cirka på samme størrelse som en mobiltelefon, med andre ord. Det nye produktet har fått navnet Digital Wallet.

Boksen har en liten prosessor (Motorola ColdFire), et PC-kort-spor (PCMCIA) og en helt vanlig 2,5-tommers Toshiba harddisk med en kapasitet på 6 GB. Dette gir plass til et stort antall digitalbilder eller MP3-filer. Digital Wallet bruker et helt eget operativsystem, drives med 6 AA-batterier, og det følger med lader og oppladbare NiMh-batterier i pakken.

Siden boksen har et PC-kort-spor, kan den også brukes med alle mulige minnekort som CompactFlash, SmartMedia, Memorystick osv. Det eneste du trenger i tillegg til boksen er riktig adapter.

Enkelt å kopiere

Når minnekortet i digitalkameraet går fullt, setter du det inn i Digital Wallet og trykker på en knapp. Deretter overføres bildene automatisk til harddisken. Hastigheten er mellom 1,1 til 1,3 MB i sekundet, avhengig av minnekorttype og kvalitet på dette. Det betyr at du kan tømme et 128-MB-kort på ca. halvannet minutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også mulig å laste filer tilbake til minnekortet fra Digital Wallet, og det er jo det mest interessante for brukere av MP3-spillere og andre enheter som trenger mye minne. Dette gjøre på samme måte.

Via USB til PCen

Koblingen til PCen skjer via en dokkstasjon med USB-tilkobling. Når Digital Wallet er installert, vil den opptre som en vanlig disk, og du kan kopiere frem og tilbake slik du ønsker.

Dyrt eller billig?

Foreløpig kan enheten bare kjøpes via Minds@Work sine hjemmesider, men firmaet planlegger å få produktet ut i vanlige butikker så snart som mulig. Kanskje en idé for en norsk importør?

Prisen som er oppgitt er 499 dollar, og det betyr ca. 4.500 kroner med dagens kurser. Men vær obs på at det kommer både frakt og toll i tillegg, hvis du vil importere. Til sammenligning koster et Sandisk CompactFlash minnekort på 192 MB 7.201 kroner inkl. mva. (veil. priser hos Daguerre Distribusjon). Dyrt eller billig? Vi synes Digital Wallet er et råbillig alternativ.