Fra 5 til 50GB med lagringsplass på et blunk.
Fra 5 til 50GB med lagringsplass på et blunk.Vis mer

50GB gratis lagringsplass hos Box

Egentlig bare for de med LG- og Sony Ericsson-telefoner …

Android-produsentene kjemper som løver for å erobre markedet, og de senere månedene har et par av dem trukket inn nok et middel i kampen om kundene: samarbeid med en nettlagringstjeneste.

For eksempel får kjøpere av HTC-telefoner med Sense 3.5 (foreløpig HTC Rhyme og HTC Sensation XL) 5GB gratis lagringsplass hos Dropbox (vs 2GB som er "vanlig" størrelse på gratisversjonen), og den siste måneden har både LG og Sony Ericsson startet et samarbeid med Box (tidligere box.net) slik at eiere av deres telefoner oppgraderes fra 5 til 50GB, som ellers koster $20 pr måned.

TEST: Lagring på nett

Mens HTC/Dropbox-samarbeidet ser ut til å være ganske smart utført, der én telefon kun kan oppgradere én Dropbox-konto, ser det ikke ut til at Box-avtalen er like elegant. Ved å installere en liten app på telefonen og logge inn via den, lures Box til å tro at innloggingen skjer fra en LG- eller Sony Ericsson-telefon, og vips, så har du 50GB tilgjengelig uten å betale noe som helst.

Google har fjernet appen fra Android Market, så for å utføre "stuntet" må du få tak i fila et annet sted og installere "manuelt", som igjen betyr at du må endre innstillingene på telefonen din slik at du tillater installasjon fra ukjente kilder (innstillinger, sikkerhet, kryss for ukjente kilder). Dernest må du flytte .apk-fila til telefonen og installere derfra. Dette gjør du lett via Airdroid, for eksempel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

"I promise NO email or password is stored or transfered" skriver skaperen av appen, og her kommer selvsagt risikoen inn i bildet. Du blir bedt om å legge inn brukernavn og passord til Box-tjenesten, trykker på en knapp og vips, så er kontoen oppgradert.

Men – du har selvsagt ingen garanti for at ikke de som har laget appen snapper opp passordet i samme slengen. Du kan selvsagt endre passordet rett etter at du har oppgradert, men pass også på ikke å bruke "standardpassordet" ditt som du bruker på 38 andre nettsteder også, så er du på den sikre siden.

PS! Har du en telefon fra LG eller Sony Ericsson skal det altså bare være å logge på via Box-appen for å få 50GB gratis lagringsplass.