500 MHz Power Mac G4 leveringsklar

Etter leveringsvansker av 500 MHz-versjonen av Power Mac G4, er den superraske maskinen nå tilgjengelig på markedet. I tillegg har også flere andre Apple-nyheter kommet ut.

Det var Apple-sjefen Steve Jobbs som onsdag kunne fortelle de glade nyhetene på Macworld Expo i Japan.

Mer krefter for Power Mac G4

Størst var nok nyheten om at 500 MHz-utgaven av Power Mac G4 nå likevel er ute på markedet, etter at Apple i fjor høst først annonserte at 500 MHz-maskinen ville komme, for så å senke hastigheten på toppmodellen til 450 MHz i oktober. Vi omtalte maskinen allerede i september 1999, i artikkelen Apple med ny Pentium III-killer.

G4-maskinene kommer nå i tre utgaver: 500 MHz, 450 MHz og 400 MHz. G4-serien, inklusive 500 MHz-utgaven, kan allerede kjøpes i butikker i USA og i Apples online-butikk. 500 MHz-maskinen, og resten av G4-serien, blir leveringsklar i Norge i løpet av første halvdel av mars, i følge Arne Odden, daglig leder i Apple Computer i Norge.

Det vil ikke bli store endringer i prisene i forhold til dagens priser, sier Odden til DinSide. (I USA ligger 500 MHz-utgaven på $3.499, mens du betaler $2.499 og $1.599 for henholdsvis 450 MHz- og 400 MHz-utgavene).

Den nye 500 MHz Power Mac G4 er mer enn dobbelt så rask som den raskeste Pentium III-baserte PCen på prosessormålinger og Photoshop-tester, i følge Apples nettsted. Og maskinen egner seg spesielt godt til grafiske applikasjoner, videoredigering osv., i følge Apple.

Apple fremhever også maskinens gode 3D-egenskaper og at den er en god spillmaskin. Her kan du lese hva vi mener, i vår tidligere artikkel Apple oppgraderer G4 – men er det noe for spillentusiaster?

iBook i spesialutgave

Men det er ikke bare G4 som har fått et sterkere indre.

iBook, den fargerike bærbare maskinen til Apple, kommer også i ny utgave: iBook Special Edition. Den nye utgaven vil komme i et noe roligere fargespekter – sølv- og gråfarger – enn de glade fruktutgavene av standardversjonen. Men det er inni at de mest spennende endringene har skjedd: 64 MB internminne og 6 GB harddisk – dobbelt så mye som i den vanlige forbrukerutgaven. I tillegg er maskinen utstyrt med en 366 MHz PowerPC G3 prosessor.

iBook Special Edition ventes til Norge i løpet av andre uke av mars, og heller ikke her vil det bli store endringer i forhold til eksisterende priser, i følge Odden i Apple Computer.

Amerikanske ZD Net News forteller også at Apple har øket internminne og harddiskstørrelsen i de vanlige iBook-modellene (Tangerine og Blueberry), som kjører på 300 MHz.

Nyeste generasjon PowerBook G3

Også Apples PowerBook G3 kommer i ny utgave, med kodenavn Pismo. De nye maskinene kommer i 500 MHz- og 400 MHz-konfigurasjoner, og de vil ha to innebyggde 400 Mbps FireWire-porter, i følge Apple. Batterilevetiden oppgis å være på opptil 10 timer.

De nye modellene har 100 MHz system bus, DVD ROM, to USB-porter og Ultra ATA/66 harddisk med opptil 18 MB lagringsplass. I tillegg har de støtte for AirPort, Apples trådløse nettverksteknologi.

Også den nye PowerBook G3 ventes til Norge i andre uke av mars og uten store prisendringer, forteller Odden til DinSide.