Visste du at du enkelt kan åpne nylige lukkede faner i Safari på iPad-en? Les videre for å finne ut hvordan! Foto: Kirsti Østvang
Visste du at du enkelt kan åpne nylige lukkede faner i Safari på iPad-en? Les videre for å finne ut hvordan! Foto: Kirsti ØstvangVis mer

5 smarte tips til Safari

Slik bruker du nettbrett-nettleseren enda mer effektivt.

Å surfe på iPad-en er ikke helt det samme som på en vanlig datamaskin, men det funker ganske bra likevel.

Den innebygde nettleseren, Safari, har det meste du trenger for å lese dine favorittnettsteder, og er ganske enkel å bruke.

Det finnes imidlertid måter å bruke den enda mer effektivt på. Her får du fem smarte tips!

Les også: Nydelig videospiller til iPad

Bruk bokmerkelinjen

Du kan få tilgang til nettsider enda raskere dersom du bruker bokmerkelinjen som ligger øverst under adressefeltet. For å aktivere den, gå til Innstillinger > Safari > Vis alltid bokmerkelinjen.

For å legge til en side i bokmerkelinjen, gå til en nettside i Safari og trykk på pilen øverst. Trykk på Legg til bokmerke og sørg for at det lagres under Bokmerkelinje. Trykk på Arkiver når du er ferdig.

5 smarte tips til Safari


5 smarte tips til Safari


Bruk autofyll

I stedet for å fylle inn personlig informasjon hver gang du kommer borti et nettskjema, bruk Safaris innebygde autofyll-funksjon som gjør den jobben for deg. Skal du for eksempel oppgi adressen din, vil det som regel holde å taste inn navnet, og så tar nettleseren seg av resten.

Det første du må gjøre er å gå til Kontakter-appen og legge til en ny kontakt med ditt navn og annen personlig informasjon. Gå deretter til Innstillinger > Safari > Autofyll. Skru på Bruk kontaktinfo, og velg ditt navn under Min info. Du kan også få nettleseren til å huske navn og passord om du ønsker det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

5 smarte tips til Safari


SAMLESIDE:

iPad

Åpne kobling i ny fane

I stedet for å åpne en lenke på en nettside i samme fane, og så måtte gå tilbake igjen når du har lest ferdig siden, kan du heller gjøre følgende: Trykk og hold på en lenke, og på alternativene som kommer opp, velg Åpne i ny fane. Da vil du se at nettsiden åpnes i en ny fane.

5 smarte tips til Safari


Et lite bonustips: Du kan velge om du vil at fanen skal åpnes i forgrunnen eller bakgrunnen, førstnevnte kan være praktisk om du skal se på fanen nå, mens sistnevnte er kjekt dersom du vil se dem når du er ferdig å lese den nåværende. Gå til Innstillinger > Safari og velg om Åpne nye faner i bakgrunnen skal være av eller på.

5 smarte tips til Safari


Åpne nylig lukkede faner

Safari på iPad fungerer nesten som på vanlig datamaskin, og du kan ha flere nettsider åpne samtidig i form av såkalte faner. Fanelinjen er øverst og du kan enkelt bytte mellom nettsidene ved å berøre de respektive fanene.

Vel og bra, men hva om du lukker en eller flere av dem ved en feiltakelse? Du trenger ikke taste inn adressen på nytt, eller bla gjennom surfehistorikken din for å finne siden. Bare trykk og hold på pluss-tegnet helt til høyre på fanelinjen, og så vil du få opp en liste med dine nylig lukkede faner. Trykk på den du vil åpne på nytt, og så er du tilbake der du var.

5 smarte tips til Safari


Skrolle i bokser

På en del nettsider finnes det tekstbokser det går an å skrolle i. Men på Safari på iPad fungerer det ikke å bla i dem med vanlig skrolle-metode, nemlig å dra fingeren opp eller nedover skjermen. Det betyr ikke at det er umulig, det du må gjøre er å bruke to fingre i stedet for én.

Har du noen flere nyttige tips til Safari på iPad? Del de gjerne i kommentarfeltet nedenfor!


(Kilder: TechHive, MacObserver, CNet, Here's The Thing)