Invitasjoner i Messenger

4 ting Facebook bare kan kutte ut med en gang ...

Kommentar: Disse oppdateringene kunne vi klart oss helt fint uten.

INVITER TIL MESSENGER: Nei, jeg har faktisk ikke lyst til å invitere vennene mine som jeg allerede prater med i Messenger, til å bruke Messenger. Foto: Hanna Sikkeland.
INVITER TIL MESSENGER: Nei, jeg har faktisk ikke lyst til å invitere vennene mine som jeg allerede prater med i Messenger, til å bruke Messenger. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook har de siste månedene kommet med flere oppdateringer på hovedsiden og i meldingstjenesten Messenger. Etter vår mening, kunne de godt spart seg for det.

Det er heller ikke lenge siden Facebook skrudde på automatisk avspilling av videoer - med lyd. Her finner du heldigvis en enkel guide til hvordan du kan skru det av.

#1: Invitasjoner i Messenger

Har du lagt merke til at det i noen samtaler i Messenger dukker opp en invitasjonslinje øverst i bildet?

NEI TAKK: Denne invitasjonslinjen som dukker opp øverst i noen Messenger-samtaler, har vi faktisk ikke behov for. Foto: Skjermdump.
NEI TAKK: Denne invitasjonslinjen som dukker opp øverst i noen Messenger-samtaler, har vi faktisk ikke behov for. Foto: Skjermdump. Vis mer

For det første er denne «knappen» plassert slik at det er veldig fort gjort å trykke på denne i stedet for tilbakeknappen «Startsiden». Da ender du opp med å være den slitsomme vennen som av en eller annen grunn maser om at vennen din skal laste ned Messenger.

For det andre har vi opplevd at det noen ganger er mulig å sende denne til noen som allerede har Messenger installert på telefonen.

Så, slapp av litt, Facebook - de aller fleste har fått med seg muligheten til å laste ned Messenger, vi trenger ingen irriterende invitasjonsknapp.

#2: Det holder med bildeoppdateringer, nå ...

Bildeoppdateringer fra «Dagen din» som blir liggende i 24 timer er etter vår mening rimelig oppbrukt nå. Snapchat har det, Instagram har det, Facebook har det OG Messenger har det.

Hvorfor i alle dager skal Facebook plage oss med to ulike bildeoppdateringer i Messenger og på Facebook? Det hadde vært mer enn nok med en felles oppdatering - og det er strengt tatt én for mye, det også.

Etter det Dinside erfarer er det også svært få som legger ut «sin historie» i Messenger eller på Facebook, så kanskje de bare kan innse at dette ikke er det helt store, og fjerne det igjen?

Slik lager du snarvei til Messenger i Chrome.Vis mer Vis mer

#3: Vær så snill, hold det enkelt!

De siste månedene har det kommet flere nye funksjoner til Messenger for å gjøre «Dagen min» til en mer attraktiv funksjon å bruke.

Men nei, den har ikke blitt mer attraktiv.

Hvor irriterende er det ikke at man ender opp i kamerafunksjonen hvis man scroller opp litt for kjapt i meldingslista i Messenger. Og ja, det er bare å sveipe ned igjen, men det føles veldig unødvendig å bruke tid på det når alt man vil er å bruke Messenger til å sende meldinger. Historisk sett har Facebook lært oss å sveipe ned øverst, for å oppdatere. Det straffer seg her.

Nei, hold det enkelt, så kan man kanskje fortsette å bruke funksjonen i fremtiden også.

#4: Endelig det vi trenger; enda flere filtre ...

Også kamerafunksjonen på Facebook har blitt oppdatert, med filter og farger og alt mulig gøy ... Igjen er motivasjonen å gjøre det mer attraktivt å legge ut bilder i «Din historie».

Bli kvitt mas fra Candy Crush og andre irriterende Facebook-spill! Vis mer

Mark Zuckerberg kjører selv hard markedsføring av funksjonen på sin egen Facebook-side om dagen - noe som kanskje kan tyde på at Facebook ikke akkurat har oppnådd de bildebonanza-resultatene de hadde håpet på.

Igjen - det holder nå! Er ikke folk snart lei av farger, filter og bildepublisering overalt - hele tiden?

Vi tror veien videre for Facebook bør legges rundt nye konsepter og funksjoner - ikke funksjoner som allerede har god dekning andre steder.

LES OGSÅ:
OBS! Nå herjer et nytt Facebook-virus i Norge

Spammes du også med informasjon om perifere venner på Facebook?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!