4 TB på 4 plater. Foto: Hitachi
4 TB på 4 plater. Foto: HitachiVis mer

4 TB harddisker fra Hitachi

Og de er faktisk observert i salg!

Selv om folk flest ikke har behov for 4 terabyte med lagringsplass, så er det likevel noen som trenger det veldig. I første rekke profesjonelle brukere, som lager bilder, video, musikk, konstruksjoner eller programvare. Men også ivrige amatører og entusiaster kan fort legge seg opp store datamengder hvis interessen er tilstede.

LES OGSÅ:

Hitachi sin største disk kalles Deskstar 5K4000 og er i standard 3,5-tommers format. Den har 4 plater og roterer med variabel hastighet. Denne teknikken kaller Hitachi CoolSpin og gjør at effektforbruket og støyen holdes på et minimum.

Slik hindrer du harddisken fra å sove

Disken bruker Advanced Format med 4k sektorer i stedet for de tradisjonelle 512 byte sektorene som har vært i bruk på disker under 2 TB. 4k gir større kapasitet og bedre feilkorrigering.

Overføringshastigheten fra selve lagringsmediet er på opptil 1293 Mbit/sek og grensesnittet er SATA 6Gb/sek. Hurtigbufferen på disken er på 32 MB.

Allerede i salg

Disken er allerede observert i forretninger i Japan, med en pris på 26 800 yen. På grunn av flommen i Thailand vil tilgangen i første omgang sannsynligvis være begrenset, i følge emballasjen er den produsert der.

Bildet viser disken i salg i Japan, bildet er hentet fra nettstedet Akiba Foto: Akiba
Bildet viser disken i salg i Japan, bildet er hentet fra nettstedet Akiba Foto: Akiba Vis mer

Internasjonale leveranser er uvisst, det har ikke vært sendt ut noen offisielle meldinger om leveringsstatus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik bytter du harddisken i en bærbar PC

I norske nettbutikker er det lagt ut informasjon om to andre modeller med samme kapasitet, med 5400 og 7200 omdreininger til henholdsvis 2495 kroner og 3110 kroner. Ingen av disse er leveringsklare.