4. Smarte nye funksjoner

Vi har vært inne på en god del av nyhetene og forbedringene allerede. Her trekker vi fram et knippe av de andre mest spennende og nyttige nyhetene i Office-programmene. Noen store, andre bare små og smarte.


Smart art

Nytt verktøy for å tegne figurer og modeller, for å visualisere prosesser, lage organisasjonskart og lignende.

Velg ønsket mal, og du har laget modellen din på kun kort tid. Se video:

Film_0001 (wmv 1 814 kB)


Lag fotoalbum i PowerPoint

Har du prøvd å lage fotoalbum i PowerPoint noen gang? Se hvordan vi laget et fotoalbum bestående av mer enn 100 bilder på et halvt minutt i PowerPoint 2007:

fotoalbum liten (wmv 1 126 kB)


Søk i epost

Nå kan du indeksere eposten din ved å laste ned et lite tillegg til Outlook. Undertegnede har mer enn 200.000 epostmeldinger i arkivet, fra flere år tilbake. Søket utføres "live" mens jeg taster, nesten uten forsinkelse. Søkeord markeres med gult.

4. Smarte nye funksjoner


Forhåndsvis filer direkte i Outlook

Har du fått eposter med vedlegg av typen bilder, dokumenter, presentasjoner og lignende, kan du nå vise dem direkte i Outlook. Et enkelt klikk på vedlegget starter visningen. I utgangspunktet støttes Office-filer, men etter hvert skal du også kunne laste ned plugins for visning av andre formater (PDF blant annet). Dette var ennå ikke tilgjengelig da vi testet løsningen.

4. Smarte nye funksjoner


RSS-leser i Outlook

Få overskriftene fra favorittnettstedene dine direkte i Outlook, og del dem med Internet Explorer 7.

4. Smarte nye funksjoner


Hurtiginnstillinger

Merk et ord i teksten, og flytt musepekeren over den markerte teksten, og en liten verktøylinje dukker opp. Denne gir deg tilgang til mye brukte formateringsfunksjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Smarte nye funksjoner


Publiser!

Dokumentene dine kan du enkelt publisere til noen av de mange blogg-samfunnene på nettet. Du finner eksport-funksjonen ved å trykke på Office-knappen.

4. Smarte nye funksjoner


Flere rader og kolonner, takk!

Excel 2007 støtter nå inntil én million rader og 16.000 kolonner pr regneark. Det er faktisk 1.500% flere rader og 6.300% flere kolonner enn 2003-utgaven. Det burde holde for de aller fleste...

4. Smarte nye funksjoner


For full oversikt over alle nyhetene i alle Office 2007-utgavene, viser vi til denne siden hos Microsoft.

>>Les mer: Oppsummering og konklusjon

Tilbake til hovedartikkelen.