4. Publisér hjemmesidene dine

Publiseringen av hjemmesidene dine kan være et kritisk punkt i utviklingen av hjemmesider. Hvor skal du publisere? Hvilke verktøy trenger du for å få det til?

Mange hjemmesidesnekrere velger å benytte seg av gratis serverplass hos sin internettleverandør.

Men har du litt ambisjoner, er det få ting som gir mer effekt enn å skaffe seg sin egen serverplass og kanskje til og med ditt eget domenenavn. Det koster noen kroner men sjekker du ut ressursene under, behøver det ikke å koste deg mer enn en tusenlapp i året.

Host Search er en utmerket tjeneste som lar deg utføre avanserte søk for å finne frem til riktig type server for nettopp dine behov. Du kan spesifisere dine behov i detalj. Host Search omfatter hundrevis av servere, hovedsakelig i USA, og mulighetene for både å spare tid og penger er store her. En rekke av serverne gir deg nemlig svært gode tilbud.

Finner du ikke det du trenger hos Host Search, kan du stikke innom CNETs oversikt over de beste leverandørene av webhotell.

Programmer for publisering

Stadig flere av HTML-editorene gir deg muligheter for å koble deg direkte til din server for å overføre filene som trengs til din hjemmeside. Men med noen få unntak, er de beste overføringsprogrammene – kalt FTP-program – egne programmer.

Din Side har testet to av de mest interessante: Bullet Proof FTP er et av de mest brukervennlige programmene for overføring av filer til en server, særlig fordi det har enkle og effektive metoder for å gjenoppta overføringen hvis noe skulle skjære seg (og det skjer ganske ofte for mange servere).

Hvis du har mer profesjonelle behov når det gjelder filoverføring til server, bør du ta en titt på WS_FTP Pro som nok er en smule vanskeligere å ta i bruk enn Bullet Proof. Men i våre uhøytidelige tester viser den seg å være opp mot dobbelt så raskt ved overføring av mange små filer, og den byr dessuten på gode muligheter for å samarbeide med andre programmene på PCen din, for eksempel Windows Utforsker.