4 GB minne til bærbar?

Hei.

Jeg holder på å sjekke bærbare pcer...

Jeg lurer derfor på hvor lurt det vil være av meg å velge en pc som har max 2gb minnekapasitet mot en som har 4gb?
Fordi de fleste har faktiskt bare 2gb som max, og de som har 4gb mangler diverse spesifikasjoner iforhold til mine krav som f.eks for dårlig skjermkort...

Har tenkt å kjøpe den med det nye operativsystemet windows vista...
Det er derfor jeg er veldig i tvil på om det er så lurt å investere i en bærbar pc som ikke kan oppgraderes til mer enn 2 gb minne...

Har du noen tanker og tips rundt dette temaet?

MVH Magnus!

Datadoktoren svarer

Hei Magnus,

De fleste nyere bærbare støtter faktisk hele 4 GB minne, selv om de selges med 2 GB maksimum. Dette kan du dobbeltsjekke når du finner en PC du har lyst på, du bør finne denne opplysningen under PCens ”tekniske data” eller lignende.

Men hvorvidt du trenger hele 4 GB ja… det kommer litt an på. For et år siden hadde jeg sagt nei, nei, nei, men nå kommer som sagt Vista. At det ER mer tungrodd enn XP legger vi ikke skjul på, men 2GB vil likevel for de fleste brukere være mer enn nok! Om du da trenger det dobbelte av dette igjen kommer helt an på hvordan du bruker datamaskinen – om du bruker mange "tunge" applikasjoner, multitasker mye etc., og ikke minst din finansielle situasjon. PCen vil utvilsomt bli "bedre", men om det er verdt kostnadene er et annet spørsmål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mellomløsning kan være å anskaffe en bærbar med en minnemodul av 2 GB, da har du mulighetene åpne for å oppgradere senere.

Husk forresten at du i de fleste tilfeller trenger et 64-bits operativsystem for å utnytte hele minnet dersom du går for 4 GB. Grunnen til dette har jeg forklart her.

Så når du skal kjøpe Vista, må du altså huske på at du trenger 64-bits versjonen!

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar