3G for flere med Dovado UMR

3G for flere med Dovado UMR

Flere som vil på nett på hytta?

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenger nok med kortstokk, kinasjakk og ludo som underholdningstilbud på hytta. Laptoper og miniPCer legges ikke igjen hjemme, PCer assosieres jo ikke lenger først og fremst med jobb eller skole - det er snakk om å opprettholde kontaktflaten med omverden.

Men å komme seg på nett er ikke gjort uten videre når man sitter ved stranda eller i fjellheimen.

Trådløs 3G-ruter - redningen?

Dekningen for 3G-nettet har etter hvert blitt ganske bra. Både Telenor og Netcom bygger ut fortløpende.

Her finner du Telenors dekningskart
Her finner du Netcoms dekningskart

Men problemet er fortsatt at USB-løsningene tilbyderne har for at du skal komme på nett er bare beregnet på en enkelt PC av gangen.

Løsningen er en smart trådløs ruter som lar deg koble til USB-enheten. Dermed kan flere bruke 3G-nettet samtidig!

Les også: Trådløst nett på veien

Dovado UMR

Dingsen heter Dovado UMR og skal være svært enkel i bruk. Du kobler den til PCen, plugger i 3G-modemet og følger instruksene på skjermen.

Den fungerer med så godt som alle 3G-modemer (for øyeblikket over 60 modeller), og er uten begrensninger når deg gjelder operatører. Den kan også oppgraderes med ny firmware.

3G for flere med Dovado UMR


PCene eller andre enheter som smarte telefoner eller spillkonsoller kan så kobles til ruteren enten med trådøst nett 802.11b/g, eller med kabel til en av de 4 nettverksportene.

Det er også mulig å fjernstyre ruteren via SMS. Du kan starte og stoppe ruteren, sjekke status, eller ruteren kan varsle om hendelser eller at et forhåndsinnstilt trafikkvolum er oppnådd.

Dovado UMR selges nå i Norge hos Clas Ohlsson, Multicom.no, Meeter.no, PCKiosken.no, Webbutikken.no og Amentio.no

Prisen er 998 kroner inkl mva.

Mangler du 3G-dekning kan du sjekke ut tilbudet fra ICE, som har en alternativ løsning med sitt eget nett. Spesielt i kystområdene tilbyr de god dekning.

Her finner du ICE sitt dekningskart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer