3Dlabs med ny grafikkprosessor

Permedia 3, den nye kraftige satsingen fra grafikkbrikke-produsenten 3Dlabs, vil være tilgjengelig i løpet av kort tid, i og med at firmaet har allerede begynt å levere prøver på den. Blant annet har utvidet støtte for Pentium III blitt annonsert.

3Dlabs har planer om å konkurrere med den nyeste generasjonen av grafikkbrikker som Voodoo 3 og Savage 4, og deres deltager heter Permedia 3.

Denne brikken har en 128-bits arkitektur, støtte for opptil 32 MB minne og opptil 32-bits fargedybde. Permedia 3 skal implementere bred støtte for operativsystemer som Windows 9x, NT 4 og 2000 med oppløsninger opptil 1900 x 1200 punkter. 3D-støtten inkluderer DirectX 6.0/6.1 og OpenGL-grensesnittene.

3Dlabs har lagt til en del finesser som såkalt Virtual Texturing, som skal minske belastningen på AGP-bussen og optimalisere minneutnyttelsen. Permedia 3 har også optimalisert DVD-støtte.

Pentium III-støtte

Nylig har 3Dlabs også annonsert at deres nye brikke vil utnytte de nye mulighetene til Intels nye Pentium III-prosessorer. Dette innebærer økt 3D-støtte og -ytelse for både Direct3D- og OpenGL-baserte spill.

Det ventes at kort basert på Permedia 3 vil være tilgjengelige neste kvartal, og DinSide vil selvsagt teste dem så snart som mulig.