3D-videokamera fra Panasonic

Gjør deg klar - nå kommer 3D-kameraene.

Panasonic er først ute med et 3D-videokamera myntet på forbrukermarkedet.
Panasonic er først ute med et 3D-videokamera myntet på forbrukermarkedet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Stockholm/DinSide) De fleste TV-produsenter har nå opptil flere 3D-modeller på markedet, og det er ingen grunn til å tro at ikke de aller, aller fleste nye TV-er vil støtte 3D i løpet av de neste årene.

Trenger du å lese deg opp på temaet, finner du det meste du trenger å vite her:

DinSides 3D-TV-guide

Panasonic med det første 3D-videokameraet for forbrukere

Vi overvar lanseringen av det første 3D-videokameraet i Stockholm tidligere i sommer (men har vært nødt til å holde tett frem til nå). Det nye kameraet har fått et 3D-objektiv (2-i-1) man monterer foran på kamerahuset, hvorpå sensoren fanger annethvert bilde fra annethvert objektiv.

Dermed kan du koble kameraet direkte til et 3D-kompatibelt TV via mini-HDMI-utgangen (trenger ikke å være fra Panasonic i følge de vi spurte) og se hjemmevideoene i tre dimensjoner.

3D-videokamera fra Panasonic


Den nye modellen, SDT750, tar opp video i full HD (1080p, 50 bilder pr sekund, AVCHD-format) og har selvsagt innebygd bildestabilisator.

Objektivet har 12x optisk zoom og vidvinkel tilsvarende 35mm i...ehm...35mm-format. Lysstyrken er oppgitt til f/1,5-2,8. Skjermen er 3" over diagonalen (230.000 punkter), og kameraet kan også ta stillbilder med 14Mp-oppløsning. Det er også mulig å trekke ut enkeltbilder fra videoen, som da får oppløsning på 1920x1080.

OBS! Dette gjelder altså selve kameraet. Når du kobler på 3D-objektivet (tilleggsutstyr, men vil også bli solgt i bundle med kameraet), senkes lysstyrken til f/3,2 og vidvinkelen til 58mm (35mm-ekvivalent). Altså er det først og fremst utendørs i god belysning 3D-objektivet er godt egnet.

Det nye kameraet veier 375 gram + 195 gram for 3D-objektivet.

Under ser du en videosnutt av lanseringen, samt en litt mer close-up av det nye kameraet:


Foreløpig har vi ikke fått noe norsk pris og lanseringsdato på det nye 3D-kameraet.

Samleside:

3D

3D-videokamera fra Panasonic


Nytt lite videokamera

Til nå har vi ikke vært så veldig begeistret for de små lommevideokameraene vi har testet, sist representert ved Sony Bloggie MHS-PM5, som fikk en toer på terningen. Panasonic annonserer i dag også nykommeren HM-TA1; et lite lommekamera med begrenset funksjonalitet, beregnet på "YouTube-generasjonen".

På samme måte som de fleste andre kameraer i dette segmentet, finnes programvaren på kameraet slik at den alltid er tilgjengelig når du kobler kameraet til PC-en. Derfra kan du dele videoer både på YouTube og Facebook direkte.

TA1 filmer i full HD (mp4), har en 2" LCD-skjerm og kan også ta stillbilder med 8Mp oppløsning. I tillegg har kameraet en innebygd Skypefunksjon som gjør at kameraet kan brukes som webkamera hvis du bruker Skype (når det er koblet til PC-en, altså). Med batteri og minnekort veier det bare 113 gram og måler 104x53x18mm. Vidvinkelen til objektivet tilsvarer 49mm (altså ikke spesielt innendørsvennlig).

3D-videokamera fra Panasonic


TA1 har flere funksjoner; blant annet er det mulig å klippe et stillbilde direkte ut fra et videoklipp, og det er også mulig å legge på filtereffekter som sort/hvitt og sepiafarger. Mac-eiere som redigerer i iMovie vil også sette pris på at TA1 støtter iFrame, som gjør filene mindre når de kopieres inn i iMovie i tillegg til at det tar kortere tid.

Et unikt konsept med Panasonic-kameraet er at det også skal være mulig for kjøperne å designe sitt eget deksel på nett, for deretter å få det tilsendt i posten. Hvilke land som ville få denne muligheten var imidlertid ikke klargjort da vi besøkte Panasonic.

3D-videokamera fra Panasonic


Heller ikke her er pris og lanseringsdato kjent ennå, men indikasjonen vi fikk fra Panasonic var cirka 1200 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer