3D Mark 2001: Mål ytelsen

Kanskje ikke verdens mest interaktive program, men nydelig å se på. Benchmarkprogrammet 3DMark er ute i ny versjon.

3DMark-serien har i lengre tid vært standarden når det gjelder testing av grafikkytelse på datamaskiner. Selv om enkelte er kritiske til måten selve testingen blir utført på, er de fleste enige at utviklerne Mad Onion alltid ligger i forkant av teknologien med dette lekre programmet.

Som vanlig inneholder 3DMark to hoveddeler – benchmark-delen, som sjekker ditt grafikkorts hastighet og funksjonalitet gjennom avanserte og visuelt tiltalende tester. Den andre delen av programmet er den ekstralekre demoen, som ikke brukes til noe annet enn å vise stilige spesialeffekter akkompagnert av hardtslående musikk.

I år har Mad Onion også lagt til et tredje modus, som bare er tilgjengelig for registrerte brukere. Dette er et lite spill, som lar deg kjøre rundt og skyte raketter. Det er ikke mye, men alltid hyggelig med litt interaktivitet.

Max Payne

Hallo Max
Hallo Max Vis mer

Spillinteresserte har sikkert hørt om spillet Max Payne, som har vært under utvikling i det finske selskapet Remedy i mange år. Selv om ingen vet når selve spillet dukker opp, er det gledelig å se et segment fra Max Payne inkludert i 3DMark 2001. Og det ser bedre ut enn hva vi ventet oss.
Flere av testene er optimalisert for DirectX 8, og det er påkrevet at du har installert den nyeste versjonen. Noen av testene utnytter også funksjonaliteten i den nye GeForce 3-brikken fra NVIDIA.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenom det visuelle får du også detaljert informasjon om systemet ditt, og kjøper du Pro-utgaven av programmet kan du også sammenligne dine resultater med andre brukere rundt om i verden.

Last ned gratis

Selv om 3DMark ikke er et spill, men kun et nytteprogram, er det likevel noe de fleste med kraftige datamaskiner burde skaffe seg. Det er gøy å se på, og nyttig er det også.

Basisutgaven av 3DMark 2001 er gratis, og kan lastes ned blant annet fra denne adressen. Programmet er på 38,9 MB. Pro-versjonen med ekstra funksjonalitet koster 24.95 dollar.