360 får HD-DVD

NYHET: Føler du ikke at din 360 er HD nok? I år kan du bygge ut konsollen med filmavspilling av høy kvalitet.

Et av de tydelige minusene med Xbox 360-konsollen er at den benytter seg av vanlige DVD-plater, noe som innebærer at én enkeltplate ikke nødvendigvis har plass nok til den fabelaktige grafikken 360 kan prestere. Noe som kan føre til at vi må leve med at spillene i fremtiden vil komme på flere disker.

Når det gjelder filmavspilling, takler 360 også kun vanlige DVDer. Med andre ord har den kommende PlayStation 3 overtaket her, da den kommer med full støtte for Blu-Ray, både for spill og filmavspilling med svært høy kvalitet.

På CES-messen avslørte imidlertid en av Xbox-sjefene, Peter Moore, at selskapet vil i fremtiden slippe en separat enhet, som vil kunne spille av filmer i HD-DVD-standarden. Denne enheten skal kunne kobles til Xbox 360. Her snakker vi også kun filmavspilling, 360 vil fremdeles bruke vanlige DVD-plater for spill.

360 får HD-DVD


Dette er naturligvis en kontroversiell strategi. Slike tilleggspakker til konsoller har tradisjonelt mest bidratt til å forvirre kunder, og har solgt relativt dårlig (Sega CD er et godt eksempel). Men siden HD-DVD-tillegget er kun ment til å spille film, og ikke tvinger spillutviklere til å endre sine planer, kan det hende at det fungerer.

Et annet aspekt er det estetiske, da Xbox 360 er ment til å passe inn i stua, sammen med andre underholdningskomponenter. Vil vi virkelig plugge inn en eller annen ekstern boks og bidra til enda mer kabelrot? Vi håper at MS vet hva de gjør.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om HD-DVD-spilleren når det dukker opp!