3. runde: frie tøylerSelve ytelseskampen er nå over og ingen av kandidatene har egentlig most den andre. Netshop-maskinen har kanskje fått litt mer stryk enn vi her hadde trodd på forhånd, og det betyr at Sempron-systemene fremdeles er et meget godt valg i denne prisklassen!

Kabinetter og tilkoblingsmuligheter

Med Netshop, som med sitt litt større kabinett rager over sin motstander, har du altså muligheten til å kunne stappe inn et ATX-kort i ettertid, dersom du skulle finne på å ville bytte. Den luksusen har du ikke med Mamoz sin løsning, men det er ikke akkurat noe nyreslag å snakke om i denne kampen. For en kontorPC er det jo ikke noe problem med et mini-ATX kabinett, og smått er dessuten godt. Mamoz svarer likevel raskt med både kortleser og firewire, bare for å igjen bli parert av Netshops lyd inn og ut i frontpanelet. Begge har også Dual Layer DVD-brennere, så kampen er stadig jevn.

Hvis du av en eller annen grunn har behov for komponent-utgang på maskinen din, så er det noe som følger med Netshop-løsningen.


Tastatur, mus og høyttalere

Standard-pakka med vanlig mus, tastatur og S-100 høyttalere fra Logitech har vi sett en del av i våre PC-tester her på DinSide. Men vi har ikke klaget, for disse komponentene har gitt oss lite hodebry og gjør jobben sin på en helt ok måte. Og når begge nettbutikker stiller klin likt på dette punktet er det hvertfall ikke mulig å kåre noen vinner her.

Støy

Den lille Sempron-maskinen får her inn et par skikkelige smeller på Netshop. Sistnevnte har nemlig et støyproblem, for hverken strømforsyningsvifta eller prosessorvifta på denne maskinen kan påstås å være så rolige som vi gjerne skulle ha sett... eller hørt. Nå er ikke Mamoz' PC lydløs den heller, men i kampens hete er det Netshop-løsningen som overdøver den andre... teknisk poeng til Mamoz her altså!

Annet å legge merke til!

Som vi har sett har ikke PCene verdens råeste grafikkløsninger, men begge har plass til et PCI-Express grafikkort hvis det skulle bli aktuelt. Netshop har også et lite ekstra triks på lager her, for den har oppgraderingsmuligheter for prosessoren til omtrent hva du har lyst på av sokkel 775-prosessorer. Utvalget er en del mer begrenset for Mamoz-maskinen, så fordelen her gikk til Netshop.

Trenger vel en oppsummering?