3 nye kameraer fra Konica Minolta

Konica og Minolta har fusjonert, og lanserer nå flere nye kameraer under navnet "Konica Minolta". Prisene virker meget konkurransedyktige, og vi gleder oss til å stifte nærmere bekjentskap med noen av dem etter sommerferien.

Vi har et Konica Minolta-kamera på testbenken for øyeblikket, og testen blir publisert på DinSide.no i neste uke. Denne modellen heter DIMAGE X31, et rimelig og meget kompakt kamera med 3,2 megapiksels bildebrikke og 3x optisk zoom.

I august kommer det tre nye DIMAGE-modeller, og her er en oversikt:

Konica Minolta DIMAGE X50

Dette er et kompakt og lynraskt 5 megapiksels kamera. Det måler beskjedne 83,5 x 62 x 23,4 mm og veier 120 gram. I følge den norske distributøren skal det være klart til å ta første bilde bare 0,5 sekunder etter at du har skrudd det på, og utløseren skal reagere på 0,06 sekunder.

DIMAGE X50
DIMAGE X50 Vis merTil tross for at det bare er knappe 2,3 cm dypt, stikker aldri objektivet ut av kameraet - enda det er snakk om et 3x zoomobjektiv. Det er oppsiktsvekkende. Zoomområdet tilsvarer 37 - 105 mm. Nærgrensen ved makrofotografering er 6 cm.

På baksiden sitter en stor 2" LCD. Kameraet støtter PictBridge-standarden for direkte utskrift fra kameraet, og kommer i fargene rød, sølv og svart. Prisen vil veiledende ligge på ca 4.000 kroner.

Konica Minolta DIMAGE Z10

Det ergonomisk "riktige" kameraet byr på hele 8x optisk zoom og 1 cm nærgrense ved makrofotografering. Kameraet har en bildebrikke på 3,2 megapiksler, og oppstartstiden er også her oppgitt til 0,5 sekunder, og i tillegg skal autofokusen være ekstremt kjapp.

DIMAGE Z10
DIMAGE Z10 Vis merZoomområdet tilsvarer 36-290 mm på et 35mm filmbasert kamera. Her går også an å montere en vidvinkelforsats som gir 26 mm brennvidde.

Kameraet bruker vanlige alkaliske AA-batterier (4 stk), og det skal i følge PQB holde til rundt 500 bilder. Vekten er 300 gram, og kameraet kommer til å få en veiledende pris på ca 3.000 kroner.

Konica Minolta DIMAGE Z3

Selve rosinen i pølsa blir DIMAGE Z3, med 12x optisk zoom med bildestabilisator. Zoomområdet tilsvarer 35-420 mm, og kameraet skal i følge den norsk distributøren ha den raskeste autofokusen i sin klasse. Også oppstart og utløserforsinkelsen skal være helt i toppklassen.

DIMAGE Z3
DIMAGE Z3 Vis merBildebrikken er på 4 megapiksler, og foruten stillbilder kan du også filme med VGA-oppløsning uten hakking. Du skal også kunne bruke zoomen under opptak, og lengden på opptakene begrenses kun av minnekortet.

Kameraet måler ikke mer enn 108x5 x 80 x 83,5 mm - og veier 335 gram. Veiledende pris blir 5.000 kroner. Dette kameraet står høyt på ønskelisten vår foran høstens testrunde.

Flere detaljer fås på sidene til den norske distributøren, Photo Quality Brands (PQB).

Her finner du vår løpende test av digitalkameraer!