27,2 GB fra Maxtor

Maxtor annonserer nå sin hittil største harddisk. Den største disken i DiamondMax 6800-serien er på hele 27,2 GB. I tillegg har Maxtor gjort nye og spennende ting med elektronikken i disken.

Med en kapasitet på hele 6,8 GB pr. plate, har Maxtor tatt igjen Western Digital og IBM. Det kan til og med se ut til at Maxtor blir tilgjengelig først. Det som overrasker oss litt, er at Maxtor leverer denne kapasiteten i en disk med 5400 rotasjoner pr. minutt. Konkurrentene ser nemlig ut til å lansere sine største disker med 7200 rpm først.

Ny elektronikk

I tillegg til å øke kapasiteten, har også Maxtor oppgradert kontrolleren. Etter vår test av Maxtor DiamondMax Plus 5120, har vi ventet på dette. Etter at både IBM og Western Digital har lansert disker med 2 MB hurtigbuffer, kommer Maxtor etter.

DualWave

Maxtor slutter ikke der. Med sitt nye DualWave-konsept, benytter disken hele to prosessorer til styring og buffring. Det blir spennende å se hvordan det kan påvirke ytelsen når vi får disken inn til test i vår løpende test av harddisker. Kombinert med 100 MHz SDRAM i hurtigbufferen, er det grunn til å tro at denne disken virkelig kan utnytte UltraATA/66-grensesnittet som alle diskene er utstyrt med.

Forbedret ShockBlock og MaxSafe

ShockBlock er et konstruksjonsprinsipp som absorberer slag og støt ved å fordele kreftene utover i disken. Systemet ligner på Quantums SPS (Shock Protection System). MaxSafe er et program som utføres av diskens egen kontroller. Det går stille og rolig i bakgrunnen, og overvåker og reparerer feil som måtte oppstå.

Kommer snart

Produksjonen starter for fullt i juni, og en rekke PC-produsenter har allerede disken inne til evaluering. Sluttbrukerprisen for denne disken vil ligge på kr 3.740,- inkl. mva her i Norge. For informasjon om tilgjengelighet og nærmeste forhandler, kan du ta kontakt med en av de to norske distributørene; LK Distribusjon (tlf.: 32 75 44 44) eller Computer 2000 Norway (tlf.: 22 72 20 00).