22" Acer AL2216w

Bredskjermer blir både større og billigere, med nye forhold mellom oppløsning og størrelse. 22-tommerne har ankommet, vi ser på Acers modell.

LCD-skjermer er nå praktisk talt enerådende og tiden er inne for å utvide utvalget av formater. For et drøyt år siden fikk vi 19-tommere i bredformat med oppløsning på 1440 x 900. Disse er rimelige og fungerer utmerket på spill, video og generell PC-bruk.

I sommer dukket det opp enda et nytt format, denne gangen var det 20-tommere på 1400 x 1050 punkter. Dette er skjermer beregnet på generelt kontorbruk, formatet gir stor og lettlest tekst som gir en behagelig arbeidssituasjon for saksbehandlere og andre som ikke bruker mange programmer samtidig.

Nå har det dukket opp enda en ny variant. Det er et bredformat og en oppløsning vi kjenner både fra bærbare på 15 tommer og frittstående LCD-skjermer på 20". Vi snakker om 1680 x 1050 punkter, men formatet er 22 tommer.

Skjermer i dette formatet leveres av Acer, Samsung og ViewSonic - vi kommer til å teste dem alle, og Acer er altså først ute.

Kjent design

Designet er praktisk talt identisk med 19-tommeren fra Acer AL1916W
som vi testet i mai. Det er et renslig og praktisk design uten unødvendig krimskrams og med en smal kant rundt panelet.

22" Acer AL2216w


Foten er svært enkel, det er bare mulig å vippe panelet. Annen justering er ikke mulig. Høyden er tilpasset et normalt skrivebord og fungerer greit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Betjeningen er helt ok, med gode knapper og tydelig merking av funksjoner. Menysystemet er helt greit å manøvrere i, men byr på en del fortolkninger som ”varm”, ”kald” og ”brukerdefinert” i fargesettingene i stedet for klare tall og parametre.

22" Acer AL2216w


Tilkoblingen er bare for VGA, men vi fikk et dønn stødig bilde, uten behov for etterjustering. Strømforsyningen er intern.

22" Acer AL2216w


Bildekvalitet

Som sin lillebror er denne skjermen helt kurant til vanlig PCbruk og film og spill. Den har gode farger, men ikke det helt store "trøkket". I spill har den god respons, etterslep er ikke noe problem selv om det er synlig på testmateriale.

Sitter du i riktig posisjon rett foran skjermen kan du også bruke den til bilderedigering. På grunn av den beskjedne vertikale betraktningsvinkelen vil fargene endre seg så snart du løfter hodet.

22" Acer AL2216w


Ser du ned på skjermen ovenfra forsvinner svært mye rødt og ansikter får blåsure fargestikk. Fra sidene er problemet langt mindre, så man kan godt sitte ved siden av hverandre i en sofa og se på film. To som sitter tett gir vanligvis det beste resultatet...

Konklusjon

Skjermes format og oppløsning gir et behagelig bilde med tekststørrelse som er lettlest også for de som ikke har ørneblikk. De som synes at tekst på en 20-tommer blir for puslete har her et godt alternativ.

Bildekvaliteten er et par hakk dårligere enn på 20-tommerne med samme oppløsning, men 22-tommers skjermene er også billigere.

Skjermen ble utlånt av NetShop.

[Ugjyldig objekt (OPPSUMB)]