200 MB diskett fra Sony

Sony utviklet 3,5 tommers-disketten i 1980, og nå er ambisjonen å definere en ny diskettstandard. De nye diskettene har også en størrelse på 3,5 tommer, men kapasiteten er hele 200 MB. Diskettstasjonen er også bakoverkompatibel med vanlige 1,44 MB disketter, og det gjør den attraktiv for langt flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At disketter med 1,44 MB lagringskapasitet er i ferd med å utspille sin rolle er en kjent sak. Vanlige disketter har alt for liten kapasitet, og er både trege og ustabile. Nå dukker det opp en rekke produkter som gir flyttbar lagring av store datamengder. Den største suksessen så langt er Iomega Zip-disk, som lagrer 100 MB på plater som bare er litt større enn en vanlig diskett.

Sonys nye format kalles HiFD, og har en maksimal overføringshastighet på 3,6 MB/sek.. Det er 60 ganger raskere enn en vanlig diskett, og er tilstrekkelig til å avspille fullverdig video. Hastigheten på Zip-disk er 1,4 MB/sek.

HiFD vil bli levert både i en intern og en ekstern versjon. Produktet vil være tilgjengelig i Norge i 4. kvartal 1998, og vil koste cirka det samme som Zip både når det gjelder selve spilleren og disketten. Det betyr en pris på cirka tusenlappen for spilleren og ca. 100-150 kroner pr. plate.

Sony HiFD blir dermed et rimeligere alternativ enn Zip fordi kapasiteten er 200 MB. Men vi har en mistanke om at Iomega ikke kommer til å sitte med hendene i fanget når HiFD blir lansert.

Ønsker du mer informasjon, kan du ta kontakt med Berendsen Components på tlf. 22 08 85 91.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!