20 støysvake GB på én plate

Høyere driftssikkerhet ved hjelp av enkelt design og avansert teknologi, dette er Maxtors målsetting med denne nye serien av harddisker.

20 støysvake GB på én plate
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Det er allment akseptert at en enkel løsning er mer driftssikker enn en komplisert. En harddisk må i tillegg ha ekstra sikkerhet mot funksjonsfeil bygget inn i designet, siden færre plater og hoder i seg selv ikke gjør en disk mer driftssikker. Om ett eller flere hoder ryker spiller liten rolle for en vanlig bruker – disken er likevel ødelagt.

LES OGSÅ:

Maxtor har derfor utviklet en spesiell konstruksjon for å låse og dermed beskytte hodet når disken ikke er i bruk. Det er som regel i disse situasjonene disken blir utsatt for skadelige støt.

Kompakt format

Disken er merkbart lavere enn vanlige 3,5-tommers disker, 17,5 millimeter mot 26,1. For øvrig er dimensjonene som standarddisker.

En kollega bemerket spøkefullt at hvis disken hadde vært enda litt lavere, så kunne man plassere to stykker over hverandre i hver brønn, og lage RAID-løsninger. Neppe noen god ide med disker som inneholder bare én 1 plate og ett hode…

Lesevillig

Vi hadde ikke de store forventningene med hensyn til ytelse, og Maxtor legger heller ikke stor vekt på dette. Dette er først og fremst en rimelig disk, med en kurant kapasitet. Den er beregnet på enkle PCer og andre typer dedikerte apparater hvor det er behov for lagringskapasitet, som for eksempel lyd/bilde-enheter for konsumentbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skriveytelsen var beskjeden, vi oppnådde bare 9019 KB/sekund. Dette er under halvparten av det de raskeste diskene klarer å få med seg. Likevel er det fullt tilstrekkelig til det meste av de vanlige bruksområdene.

20 støysvake GB på én plate

Leseytelsen var derimot imponerende! Den la seg helt i teten sammen med de raskeste diskene vi har testet, med 37 347 KB/sekund.

Konklusjon

Disken er stillegående, kompakt, rimelig i pris, har beskjedent strømforbruk og en ytelse som de fleste vil oppleve som svært kurant.

Absolutt å anbefale til kontorbruk, hjemmebruk og alt annet som ikke krever de store kapasitetene og den store skriveytelsen.