2. runde: grafikk og skjermSom Intel og AMD mot hverandre har vi også nVidia og ATI. De to løsningene vi har i denne kampen har nemlig også integrert grafikk fra hver sin store brikkeprodusent.

Netshop/Intel har ATI Radeon X200 Series, som er bygd på X300-arkitekturen. Mamoz/AMD har på sin side et nVidia GeForce 6100, som er en nedskalert versjon av GeForce 6200. Det siste er også det nyere, bl.a. med støtte for DirectX Shader Model 3.0. X200 støtter bare 2.0. Bortsett fra dette er de ganske så like.

La oss se hva som skjer i kampen:

3DMark05
Mamoz (AMD)Netshop (Intel)
584428


Dette bekrefter hva vi allerede egentlig visste: dette er ikke grafikkløsninger som passer for en som er interessert i 3D-spill. Av de to er det nVidia som har et klart overtak.

Andre trefning:

AquaMark3
Mamoz (AMD)Netshop (Intel)
10 0638 799


Aquamark gir oss en bekreftelse på hva vi så første gangen. Ingen knusende seier til GeForce, Sempron og Mamoz, men stor nok til å gjøre vondt for Netshop-PCen.

Skjermene

Det er egentlig ikke så veldig mye å si om de to skjermene som kommer med datamaskinen. De er begge helt godkjente skjermer på 17 tommer. Kanskje Videoseven-skjermen til Netshop virker en tanke mer solid og livlig i fargene, men det er såpass lite at vi egentlig ikke vil gjøre noe stort ut av det.

Klar for tredje runde?