2 PCer - ett surround-sett

Spørsmål:

Hei,

Jeg har en maskin tl spilling og en til å kjøre mail, nettleser og slike ting på. Bruker den også til lagring og vising av film og diverse. Jeg har også ett logitech z5300 høytalersystem.

Problemet er at systemet har 3 minijacker fra lydkortet til forsterkeren. Nå har jeg grublet lenge men finner ikke ut hvordan jeg skal få lyd fra begge pcene over til anlegget med de 3 minijackene. Må jeg virkelig kjøpe enda ett anlegg eller?

Finns det en løsning? Begge pcene har surroundutganger for 5.1 lyd , mens den ene også har SPDIF. Har sjekket med Elkjøp om mulig splitting av kablene men det var ikke så lurt pga støy og overbelastning. Har sjekket rundt på nettet etter en boks med slike innganger og utganger som passer uten hell. Kan du hjelpe meg?

Hilsen Svein

Datadoktoren svarer:

Hei,

Det finnes nok ingen ferdig boks som lar deg kombinere to flerkanals signalkilder til ett sett utganger.

Siden høyttalerne ikke har SPDIF inngang hjelper det jo ikke at en av PCene har SPDIF utgang...

Å lage Y-koblinger er heller ikke noen god løsning, men du er likevel ikke så langt unna. Men du må nok til med drill og montere kontakter og sette det hele i en boks, så må det loddes. Kontaktene er jo så små at det er ikke plass til å lodde to motstander inne i hver plugg.

Trikset er å ikke bare koble sammen kanalene fra begge PCene til en felles leder, i stedet skal du lodde inn en motstand i serie på hvert innsignal før det felles kontaktpunktet. Da unngår du å belaste utgangene fra PCene.

Deler til dette finner du i mekkebutikker som Clas Ohlson eller ELfa.

Mer info om koblingene finner du her.

Jeg har heller ikke sett velger-bokser som lar deg velge mellom to flerkanals signalkilder. Det finnes derimot slike til SCART og video/lyd med 3 phonoplugger for hver signalkilde. Ved hjelp et knippe overganger fra minijack til phono, kan du faktisk bruke 2 phono-bokser som du må koble om hver for seg. Men det blir heller ikke billig. Et par hundre kroner pr veksler og 9 overgangskabler (Hosa YMR197 hun minijack til 2 x phono koster 55 kr stk), så du er ikke så langt unna et nytt anlegg...

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]