2. Nytt grensesnitt og enklere tilgang til funksjonene

Egen startmeny i programmene, og menyene er brettet ut. Og farvel til Times New Roman!


Det viktigste i det nye grensesnittet, når vi ser bak det silkemyke designen, er at rullegardinmenyene er borte. Disse er erstattet av brede, dynamiske remser ("Ribbons") og skilleark i toppen, som inneholder kommandoene som passer til oppgaven du jobber med for øyeblikket. Formålet med denne endringen er å gjøre funksjoner som tidligere var bortgjemt, lettere tilgjengelig, samt å gjøre programmene "smartere" ved å sortere verktøyene i logiske, prosessorienterte skilleark.

Klikk på utsnittet over for å se hele siden!
Klikk på utsnittet over for å se hele siden! Vis mer


Dermed blir det enkelt å gjøre endringer direkte, uten å måtte lete i menyene. Det kan virke noe overveldende i starten, men er en forandring vi allerede har lært oss å sette pris på.

Ikke bare fordi valgene er lett tilgjengelig, men fordi endringer forhåndsvises i det du holder musepekeren over dem. Dermed ser du med én gang konsekvensen av å trykke på de forskjellige knappene (se videoen under). Du får også opp grundig hjelpetekst dersom du holder musepekeren over knappene i noen sekunder. Formateringsmulighetene er for øvrig langt fyldigere enn før, og inneholder nye, tidsriktige stiler og objekter.

Film (wmv 1 086 kB)


En annen nyhet er Office-knappen, som enklest kan sammenlignes med en egen startmeny for Office-programmene. Her finner du valg knyttet til oppstart og avslutning av oppgavene. Til høyre for denne ligger en egen liten verktøylinje, for hurtig tilgang til vanlige oppgaver. Denne er fullstendig konfigurerbar, du bestemmer innholdet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Nytt grensesnitt og enklere tilgang til funksjonene


Alle elementene som er beskrevet over er tilgjengelig i både Word, Excel og PowerPoint, mens Outlook avviker i hovedvinduet. Den største forandringen for sistnevnte er mer informasjon i bredden i hovedvinduet, nå har en "To Do-bar" med kalender og oppgaver fått plass på høyresiden.

2. Nytt grensesnitt og enklere tilgang til funksjoneneEn etterlengtet forbedring, men fordrer at du har bredskjerm med høy oppløsning for å dra fullt nytte av den. Mer om Outlook på neste side.

2. Nytt grensesnitt og enklere tilgang til funksjonene


>>Les mer: Nye filformater

Tilbake til hovedartikkelen.