2 maskiner på Telenor ADSL

Hei,

Da jeg bestilte ADSL hos telenor skulle det ifølge dem være en enkel sak å ha 2 maskiner opp samtidig, men jeg sitter med en lite blid ungdom i huset( jeg har 2), for det er bare én som kommer opp samtidig.

Leste at du hadde XP og Telenor ADSL, så kanskje du vet noe som hverken Telenor eller jeg får til. Unødvendig å si at det ville blitt en lykkelig ungdom i huset om jeg fikk det til !

Vennlig hilsen Geir

Datadoktoren svarer

Det er merkelig at Telenor har gitt deg dette inntrykket. Telenor sin ADSL-løsning støtter i utgangspunktet bare en -1- bruker siden du bare får tildelt en IP-adresse.

For å være på nett med flere PCer samtidig, må du bruke en ruter.

En ruter er en liten boks med en WAN-port (for Internet) som kobles til ADSL-boksen og en antall LAN-porter (for det lokale nettverket) som kobles til dine PCer. Dette er den enkleste løsningen, siden hver maskin har likverdig forbindelse til Internett, uavhengig av hverandre.

Du kan også bruke bruke Internet Connection Sharing med to nettverkskort i en PC. Du kobler en kabel fra det ene nettverkskortet til ADSL-boksen og en kabel fra det andre til en HUB, som de andre PCene er koblet til. Da blir den PCen en ruter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulempen er at denne PCen alltid må stå på når andre maskiner skal på nett.
Du kan lese mer om dette i vår artikkelserie Deling av bredbånd.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar