2 eller 4 minne-moduler?

Lønner det seg å kjøpe 2 x 1024 MB eller 4 x 512 MB minne?

Hei!

Jeg har tenkt å kjøpe en ny pc og har sjansen til å konfigurere hva som skal inni, Jeg vil ha 2 GB ram. Og en ting jeg lurer på, er det bedre med f.eks. 1 stk. 2048MB Kit w/two matched Value Select 1024MB eller et par stykker med 1024MB Kit w/two matched Value Select 512MB?

Datadoktoren svarer

Heisann!

Siden du uansett ikke skal bruke dyre minnebrikker vil jeg råde deg til å gå for to moduler à 1 GB. De vil i de fleste tilfeller ikke koste mer enn 4 x 512, og i tillegg til den fordelen at du da lettere kan oppgradere til mer minne om ønskelig, bruker maskinen også da mindre strøm og produserer mindre varme. "Store" moduler vil nok også i de fleste tilfeller ha langt større gjensalgsverdi dersom du senere vil kvitte deg med dem.

Moduler på 512 MB har en fordel - og det er at de gjerne kan jobbe raskere (har lavere "timings") enn større moduler. Men da snakker vi i de fleste tilfeller om dyrt minne for entusiaster som vil klemme noen ekstra prosent ut av PCen sin, og siden du som nevnt uansett skal ha budsjettminne så er egentlig dette en ganske klar sak!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar