1by1 gir blaffen i dårlig tagger, men spiller ganske enkelt alle musikkfilene i en mappe.
1by1 gir blaffen i dårlig tagger, men spiller ganske enkelt alle musikkfilene i en mappe.Vis mer

1by1 - musikk-minimalistenes favoritt

Til tross for at denne musikkspilleren må være blant de minste Windows-programmene på markedet, gjør den akkurat de mange har behov for: spille MP3-filer i en mappe.

«Den lille spilleren er rett og slett lynrask.»


Overflødig kode må være et ukjent begrep for utvikleren av musikkspilleren 1to1, Martin Pesch. Det bittelille programmet opptar kun 169K på harddisken, minnepluggen eller hvor du skulle ønske å legge det, men fungerer likevel meget bra, og byr dessuten på imponerende mye funksjonalitet.

Imponerende

For å ta det viktigste først: 1by1 spiller MP3-filer som ligger i en mappe. Det gjør den sekvensielt, eller i tilfeldig rekkefølge. Og du kan spole, skifte spor, navigere frem og tilbake mellom mapper, og det hele skjer uten opphold. Den lille spilleren er rett og slett lynrask.

Programmet kan for eksempel ligge på en CD, minneplugg eller harddisk sammen med musikkfiler, og kjøres direkte derfra uten installasjon.

Og trenger du å spille av andre lydformater, er det bare å bruke plug-ins som er skrevet for WinAmp. De kan du bare kopiere til mappen der spilleren ligger, og vips, så har den støtte for Ogg Vorbis, WMA og så videre.

Men programmet har også mange andre funksjoner. Det kan for eksempel søke gjennom harddisken og finne mapper med musikkfiler automatisk, du kan justere lydbildet ved hjelp av en equalizer, transformere lyden til 5.1 surround, fjerne stillhet mellom spor og mye mer.

Konfigurasjonen byr på ante og uante muligheter.
Konfigurasjonen byr på ante og uante muligheter. Vis mer


Enda mindre

Kompakt modus
Kompakt modus Vis mer


Og som seg hør og bør for en slik minimalistisk spiller kan den kjøre i såkalt "compact mode". Og som du ser til høyre her er det virkelig snakk om en kompakt spiller. Og om du synes den opptar for mye plass, kan den minimeres til systemstatusfeltet, og ved å høyreklikke på denne kan du skifte spor, hoppe til neste mappe og andre vanlige operasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

1by1 er gratis, og kan lastes ned på en blunk fra denne siden.