19" ViewSonic ViewDock

ViewSonic har nå to nye LCD-skjermer i bredformat for PC med en dokk for iPod innebygd i foten pluss andre praktiske egenskaper. Vi har testet 19-tommeren.

En skjerm er ikke lenger bare en skjerm. Stadig flere LCD-skjermer får nye funksjoner i form av høyttalere, kortlesere og ekstra tilkoblinger. ViewSonic topper nå denne listen med en egen dokk for iPod.

Det er to skjermer som lanseres, forskjellen er størrelsen og oppløsningen på selve skjermen. Vårt eksemplar har betegnelsen VX1945wm og viser 1440 x 900 piksler på 19 tommer, selvsagt i bredformat.

Den andre skjermen er på 22 tommer og har en oppløsning på 1680 x 1050, spesifikasjonene forøvrig er like.

Design og egenskaper

Skjermen kommer i en sort blank utførelse, med detaljer i sølvfarge. Den ser stilig ut, noe mange av våre kolleger bemerket, og designet passer inn i svært mange omgivelser. Den vil passe like fint på teknofrikens gutteværelse som i en designbevisst ung kvinnes boudoir...

19" ViewSonic ViewDock


Både design og egenskaper vitner om at dette er en skjerm beregnet på de som er opptatt av spill, musikk og video i tillegg til generell PC-bruk. Skjermen er laget for det vanlige skrivebordet, og har ikke justeringsmuligheter for tilpasninger til mer krevende arbeidsplasser. Den kan vippes, men ikke heves/senkes eller dreies rundt. Det er helt ok for en skjerm av denne typen.

Det som er mest i øynefallende er selvsagt dokkingen til iPod. iPod med video er standard, men det følger med adaptere til forskjelige modeller og det støttes både lading og tilkobling til PC/Mac. Og nei, det er ingen direkte kobling mellom skjermen og iPoden når det gjelder visning av video. Den fungerer som en vanlig dokk, bare at den er plassert i skjermfoten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

19" ViewSonic ViewDock


Men det er også en kortleser med støtte for 8 forskjellige formater, samt en USB HUB med 4 tilkoblinger. 3 av disse sitter i fronten, den siste sitter på baksiden av foten.

19" ViewSonic ViewDock


I tillegg er det innebygde høyttalere, jack til hodetelefon og innebygd mikrofon.

Det er litt pussig at skjermdelen kobles til med DVI eller VGA-kabel og vanlig nettledning, mens multimedia-delen i foten har egen tilkobling for ekstern strømforsyning.

19" ViewSonic ViewDock
19" ViewSonic ViewDock
I bruk

Vi koblet skjermen opp på en rimelig rask testPC med et 7900-basert skjermkort. Den fikk så brynt seg på spill av den krevende sorten, som krever rask respons og stødig bilde. Dommen var positiv, det var ingen problemer med verken fargebalanse eller etterslep og den hang med i alle virtuelle livsfarlige situasjoner med overbevisning.

Også film og video var utmerket, med klare farger og fin flyt.

Generell PC-bruk som surfing, mail, tekst osv. fungerer utmerket. Bredformatet kommer jo først til sin rett med vanlige programmer når du har flere av disse oppe samtidig, ellers kaster man jo bare bort plassen. Det krever litt endring av arbeidsvaner, men når man har vent seg til det er det avhengighetsskapende. Også videoredigering og musikkprogrammer fungerer best på bredskjerm.

Det som ikke fungerte like overbevisende på denne skjermen er bilderedigering, og det skyldes betraktningsvinkelen. Den er oppgitt til 160 grader i alle retninger, noe som gjør at bildet forandrer fargebalansen når du beveger hodet i forhold til skjermen. Dette går ut over visse rødfarger og hudtoner blir spesielt påvirket. Med ideell posisjon foran skjermen vil du likevel kunne jobbe med bilder uten å bli lurt av fargenyansene. Det krever bare litt påpasselighet.

Lyd-delen består av en stereo-del på 2x2 watt med høyttalere i skjermen og en subwoofer på 3 watt i foten. Dette gir et mer balansert lydbilde enn det ordinære skjerm-høyttalere presterer, men det er ikke snakk om noe generende lydtrykk. Det kan være en fordel i mange situasjoner, særlig hvor omgivelsene ikke er like interessert i å delta i harde kamper som den som bruker skjermen...

For den store musikkopplevelsen eller opplevelsen av trøkk i spill må man nok spandere mer watt og større høyttalerflate.

19" ViewSonic ViewDock


Vi likte plasseringen av iPod-docken, men ville kanskje ha foretrukket å byttet om kortleseren og USB-tilkoblingene. Vi har skjerm med kortleser på siden, og det er alltid nødvendig å reise seg opp og se etter for å treffe riktig spalte uten å fikle. Hadde kortleseren vært plassert i front hadde dette vært langt enklere, desuten hadde det blitt litt mer ryddig i kablaget med USB-kontaktene på siden.

Konklusjon

ViewDock-skjermern er stilig, leverer mye bra på bildesiden og byr på mange smarte og praktiske løsninger.

Har du iPod er dette en perfekt partner, har du ikke blir det et påtagelig tomt hull der den skulle ha vært.

Skjermene finnes imidlertid også uten dokk, modellene heter da henholdsvis VX1935wm og VX2235wm for 19" og 22".

Mer info finner du her.

VievSonic skjermer selges hos forhandlere både på nett og i butikk. Finner du ingen forhandler hvor du kan kjøpe skjermen får du kontakte ViewSonic Norway.

[Ugjyldig objekt (OPPSUMB)]