18,1 tommer flatskjerm fra Eizo

Flatskjermene blir større og billigere, men ønsker du deg en stor skjerm som tar lite plass og bruker lite strøm, må du fortsatt grave dypt i lommeboka.

EIZO FlexScan L66 har en størrelse på 18,1 tommer (46 cm), noe som tilsvarer rundt 20 tommer på en vanlig bilderørsskjerm. Men med en anbefalt utsalgspris på 32.000 kroner ekskl. mva. er dette fortsatt et meget dyrt innkjøp, selv om prisene er på vei ned. Når du vet at du kan få tre like store bilderørsskjermer til samme prisen, er det kanskje ikke like lett å overtale sjefen. Leveringstidspunkt er i alle fall satt til slutten av juni.

Med prisen L66 ligger på, er dette en skjerm for brukere med spesielle behov. Importøren til Norge, Berendsen Components, nevner blant annet banker, meglere og børser som aktuelle i dette markedet, og det stemmer godt overens med prisleiet. Men hvis du bare skulle være så uheldig å ha liten plass, er dette et godt alternativ.

Endelig litt USB

Skjermen kommer til å bli levert i to utgaver: En som kan stå på skrivebordet med innebygd adapter, og en som kan settes på en egen arm. Som tilleggsutstyr kan du både kjøpe høyttalere og en beskyttelsesplate som kan settes på foran skjermen.

Mens slike plater vanligvis skal beskytte brukeren mot stråling, brukes den her til å beskytte skjermoverflaten. Flatskjermer av denne typen har helt minimal stråling sammenlignet med bilderørsskjermer.

Skrivebordsmodellen leveres med en USB-hub innebygget som standard. Det er positivt at Eizo har tenkt på dette, for nå kommer det mer og mer periferiutstyr med USB-støtte som leter etter et sted å plugge seg til.

Skjermen støtter en oppløsning på 1280 x 1024 piksler med en oppfriskningshastighet på 75 Hz. Den har en punktavstand på 0,28 mm.

Mer informasjon fås hos Berendsen Components (22 08 85 00).