16,8 GB i lommen

Er Zip-diskene for små og er det trangt om plassen på harddisken? Hvis du i tillegg har behov for å låse inn dataene dine eller ta en lynrask sikkerhetskopi, er KanguruDisk fra Interactive Media noe for deg.

KanguruDisk er en ny vri på uttagbare harddisker. Interactive Media har pakket standard 3,5" EIDE-disker inn i et plasthus som såvidt er større enn disken. Disse diskmodulene kan du plugge inn i flere typer stasjoner. Interactive Media har interne og eksterne stasjoner for både parallellport og PC-kort (PCMCIA).

Flere størrelser

Diskene leveres i kapasiteter fra 2,5 til 16,8 GB og koster fra 200 til 730 dollar i USA. Det er noe mer enn en tilsvarende løs harddisk, men langt rimeligere enn hva tilsvarende løsninger har vært solgt for tidligere. Interactive Media forsvarer prisen med at de leverer tilpassede løsninger som har riktig ventilasjon og tåler tøff behandling. Det er en langt tryggere løsning enn selv å sette en vanlig harddisk inn i en skuff. Vi har selv opplevd at slike disker har blitt overopphetet i enkelte tilfeller.

Lynraske

Hvis diskene står i den interne stasjonen, støtter de alle EIDE-grensenitt opp til UltraDMA/33. De har en søketid helt ned i 9 millisekunder og roterer med 5400 runder pr. minutt. Dette er vanlige harddisker og har derfor den samme ytelsen.

Vi tror at dette er et godt produkt som egner seg ypperlig for de som har store mengder med sensitive data som må låses inn ved arbeidsdagens slutt. Bare trekk ut disken og legg den i safen.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

I tillegg er den ypperlig til å flytte data mellom arbeid og hjem. Hvis du tenker over det, er det like rimelig med to kraftige stasjonære PCer enn en bærbar. Hvis maskinene er identiske, er det bare å ta med seg harddisken. Det er nemlig ingen problemer å starte maskinen direkte fra en KanguruDisk i en intern stasjon.

Så får vi bare håpe at de gjør sitt inntog på det norske markedet til en fornuftig pris.