160 GB ekstern lagring fra Maxtor

Maxtor bryter nok en gang en barriere. Deres nye, eksterne harddisk har hele 160 GB lagringsplass. Dermed burde plassproblemene dine være eliminert for en stund.

160 GB ekstern lagring fra Maxtor
Du kan enkelt seriekoble flere disker, og oppnå nærmest uendelig lagringskapasitet.
Du kan enkelt seriekoble flere disker, og oppnå nærmest uendelig lagringskapasitet. Vis mer

Maxtor Personal Storage 3000 XT kommuniserer med PC og Mac via en IEEE 1394-port (FireWire), og krever ingen spesiell installasjon utover å sette i kontakten i FireWire-porten i PCen. Hvis ikke du har dette i din PC, kan du kjøpe et FireWire-kort til noen få hundrelapper.

40.000 MP3-filer

Målgruppen er først og fremst forbrukere som deg og meg, og disken burde være midt i blinken for den stadig økende delen av oss som har behov for ekstra lagringsplass. Mye lagringsplass. I reklamen fra Maxtor nevnes at disken kan lagre inntil 13 timer med DV-video, 40.000 MP3-filer eller 160.000 høyoppløselige bilder.

Og hvis du ikke er fornøyd med det, opplyser Maxtor at det ikke er noenting i veien for å seriekoble flere disker, faktisk hele 62 dersom du skulle ha behov...

Hvis du eier en nyere Mac, kan du i tillegg bruke 3000 XT som oppstartsdisk og primær harddisk.

Inni kabinettet sitter en Ultra ATA133 harddisk som roterer med en hastighet på 5.400 omdreininger pr minutt. Dataoverføringen oppgis til maks 32 MB pr sekund, eller ca 30 ganger raskere enn vanlig USB. Disken bruker ny og rask FireWire <-> EIDE-teknologi. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.

Tilgjengelig i februar

Disken ventes i butikkene i begynnelsen av februar. Prisen oppgis til veiledende € 549, eller rundt 4.400 norske kroner ved dagens kurs.

Vi har i dag bestilt et testeksemplar, og vil komme tilbake med våre inntrykk så snart den blir tilgjengelig her hjemme. I mellomtiden kan du lese om hvordan du kan gjøre en hvilken som helst IDE-harddisk flyttbar i denne artikkelen.