SSD-er er ikke lenger bare for dem med fetest lommebok. Foto: Brynjulf Blix
SSD-er er ikke lenger bare for dem med fetest lommebok. Foto: Brynjulf BlixVis mer

120 og 128 GB SSD-er til under 1000 kroner

Flere butikker bryter nå 1000 kroners-grensen.

Mange forventer at 2012 kommer til å bli et meget godt år for produsenter av SSD (Solid State Drive), og et vanskelig år for harddiskprodusenter. Det er ventet at SSD på sikt vil overta harddiskens rolle i PC-er, kanskje i første rekke bærbare PC-er, en prosess som skjøt fart etter de store flomkatastrofene i Thailand i høst.

Flommene rammet blant annet Western Digital hardt, og førte til et kraftig hopp i harddiskprisene, samtidig som SSD-prisene fortsatte sin ferd nedover prisstigen. Selv nå, etter at de fleste produksjonsanleggene har kommet i gang igjen, er harddiskprisene fortsatt vesentlig høyere enn før flomkatastrofene inntraff.

Og selv om SSD-er fortsatt koster vesentlig mer enn harddisker med samme kapasitet, er det mange som lar seg friste av alle fordelene. Og når man kan få en 120 GB SSD til godt under tusenlappen, blir neppe interessen noe mindre.

Les også: Enorm økning i SSD-salget

Prisutviklingen på OCZ Octane 128 GB viser en veldig typisk utvikling de siste ukene. Denne disken selges nå hos en rekke nettbutikker for under tusenlappen. Foto: Prisjakt.no
Prisutviklingen på OCZ Octane 128 GB viser en veldig typisk utvikling de siste ukene. Denne disken selges nå hos en rekke nettbutikker for under tusenlappen. Foto: Prisjakt.no Vis mer


Billigste: 819 kroner

Ifølge prissammenligningstjenesten Prisjakt.no er det nå flere butikker som selger SSD-er med 120 og 128 GB kapasitet for under 1000 kroner. Aller billigste vi har funnet er OCZ Vertex Plus SATA II 120 GB SSD som koster 819 kroner hos CDON. Dette er en utgående modell som har en oppgitt lese- og skrivehastighet på henholdsvis 250 og 160 MB pr sekund (til sammenligning er det vanlig at en 2,5" harddisk som roterer med 5400 rpm har lese- og skrivehastighet oppnår lese/skrivehastigheter på maks 80/60 MB pr sekund i våre bærbar-tester).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men går du opp noen kroner finner du flere SSD-er til under 1000 kroner som kan være bedre valg. Hos Netshop får du for eksempel en Intel 520 SSD på 120 GB til 995 kroner. Dette er en helt ny og vesentlig raskere SSD som ble kronet med terningkast 6 i vår test tidligere i vinter. Du kan lese testen her.

Prisene ble sjekket 29. februar, og kan endre seg på kort varsel.

DinSide tester SSD