12 millioner har lastet dem ned

Folk vil ha tilbake Windows 7-utseendet.

Startmenyer for Windows 8, slik som Classic Shell, har blitt ekstremt populære. De sørger for at Windows 8 blir mer lik Windows 7.
Startmenyer for Windows 8, slik som Classic Shell, har blitt ekstremt populære. De sørger for at Windows 8 blir mer lik Windows 7. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens vi venter på at Windows 8.1 (Blue) skal lanseres, og at noe som ligner på den gamle Start-knappen i Windows skal stå opp fra de døde, laster folk ned tredjeparts-startknapper og -startmenyer til Windows 8 i hopetall.

Ifølge Neowin.net har startmenyene Start8, Pokki og Classic Shell blitt lastet ned mer enn 12 millioner ganger fra de respektive hjemmesidene til utviklerne. Dette er løsninger som får Windows 8 til å oppføre seg mer likt Windows 7, blant annet med en startknapp, mer diskré meny og ved å "hoppe over" den nye, heldekkende Windows 8-menyen når man logger seg inn.

Les også: Slik blir Windows 8 som Windows 7

20% av alle installasjonene?

Dette må sies å være et ekstremt høyt tall tatt i betraktning at dette bare er noen av de mange startmenyene som finnes, og det anslås at Windows 8 er installert på rundt 59 millioner PC-er.

DinSide har testet og omtalt dem alle tre, artiklene finner du her:

Pokki
Start8
Classic Shell (vår favoritt)

Passer ikke alle

Totalt har Microsoft solgt 100 millioner lisenser av Windows 8, men har måttet tåle en del kritikk - spesielt fra brukere som ikke har berøringsskjermer. Windows 8 er nemlig i stor grad tilpasset brukere som har slike, blant annet gjennom store ikoner og heldekkende apper.

Det er ventet at det vil komme en rekke små og store endringer i Windows 8.1 som er ventet i august/september. Alle Windows 8-eiere kan oppgradere gratis. En betaversjon av operativsystemet vil være klar 26. juni, og vil bli tilgjengelig for alle som er interessert. Det kan du lese mer om i denne artikkelen.

Les også: Slik gjør du PC-en "ny"