Startmenyer for Windows 8, slik som Classic Shell, har blitt ekstremt populære. De sørger for at Windows 8 blir mer lik Windows 7.
Startmenyer for Windows 8, slik som Classic Shell, har blitt ekstremt populære. De sørger for at Windows 8 blir mer lik Windows 7. Vis mer

12 millioner har lastet dem ned

Folk vil ha tilbake Windows 7-utseendet.

Publisert
Sist oppdatert

Mens vi venter på at Windows 8.1 (Blue) skal lanseres, og at noe som ligner på den gamle Start-knappen i Windows skal stå opp fra de døde, laster folk ned tredjeparts-startknapper og -startmenyer til Windows 8 i hopetall.

Ifølge Neowin.net har startmenyene Start8, Pokki og Classic Shell blitt lastet ned mer enn 12 millioner ganger fra de respektive hjemmesidene til utviklerne. Dette er løsninger som får Windows 8 til å oppføre seg mer likt Windows 7, blant annet med en startknapp, mer diskré meny og ved å "hoppe over" den nye, heldekkende Windows 8-menyen når man logger seg inn.

Les også: Slik blir Windows 8 som Windows 7

20% av alle installasjonene?

Dette må sies å være et ekstremt høyt tall tatt i betraktning at dette bare er noen av de mange startmenyene som finnes, og det anslås at Windows 8 er installert på rundt 59 millioner PC-er.

DinSide har testet og omtalt dem alle tre, artiklene finner du her:

Pokki
Start8
Classic Shell (vår favoritt)

Passer ikke alle

Totalt har Microsoft solgt 100 millioner lisenser av Windows 8, men har måttet tåle en del kritikk - spesielt fra brukere som ikke har berøringsskjermer. Windows 8 er nemlig i stor grad tilpasset brukere som har slike, blant annet gjennom store ikoner og heldekkende apper.

Det er ventet at det vil komme en rekke små og store endringer i Windows 8.1 som er ventet i august/september. Alle Windows 8-eiere kan oppgradere gratis. En betaversjon av operativsystemet vil være klar 26. juni, og vil bli tilgjengelig for alle som er interessert. Det kan du lese mer om i denne artikkelen.

Les også: Slik gjør du PC-en "ny"

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer