11 widgets du bør laste ned

De er små, gratis og innmari kjekke. Disse bør du ha på Mac-dashboardet ditt.

Publisert
Sist oppdatert

Apples operativsystem har lenge hatt støtte for widgets, og med Vista kom også Microsoft på banen med sine gadgets.

Kort fortalt er dette små programmer som ligger litt “utenfor“ resten av operativsystemet, som regel med nokså enkel funksjonalitet og sjelden store i størrelse; hverken i antall piksler eller antall kilobyte.

Mens Vistas gadgets lever sitt liv i den såkalte sidestolpen, må du aktivere dashboardet i OSX for å få dem frem på Mac. Det gjør du enten ved å kjøre programmet på vanlig måte, eller bruke exposé-funksjonen for å definere et såkalt “hot corner“ - et hjørne på skjermen som starter dashboard dersom du beveger muspekeren dit.

Det finnes tusenvis, av widgets - her er noen av de beste:

11 widgets du bør laste ned


Photo drop

Denne Widgeten bruker du får å fikle kjapt på et bilde før du poster det på web eller sende det videre. Du drar og slipper bildet over photo drop, og så kan du foreta størrelsestilpasninger, gjøre et utsnitt og sette på en fin ramme, som i eksempelet til høyre.

URL: http://www.dropping.at/

11 widgets du bør laste ned


EmitSMS

Dette er undertegnedes mest brukte widget - EmitSMS lar deg sende SMS fra telefonen din ved å kommunisere via Bluetooth. Det betyr at du kan sende meldinger så lenge du har den i lomma, eller innenfor en radius på rundt 10 meter. I tillegg har du tilgang på telefonboka og kan sende lange beskjeder over 160 tegn.

URL: http://algoritmer.dk/widget/

Sing that iTune!

Glad i å synge til musikken du hører på? Hvis du vil unngå å lære deg feil tekst, som for eksempel å synge “It doesn't make a difference if we're naked or not.“ når du hører Bon Jovis Livin' on a prayer, vil denne widgeten sørge for å hente teksten til sangen du spiller i iTunes slik at du kan synge med.

URL: http://www.apple.com/downloads/dashboard/music/singthatitune.html

Sudoku

Flyturens beste tidsfordriv?

URL: http://www.apple.com/downloads/dashboard/games/sudokuwidget.html

11 widgets du bør laste ned


Filmweb

Glad i å gå på kino? I så fall har du alltid kinoprogrammet for de fleste norske byer lett tilgjengelig via denne widgeten. Hver forestilling har dessuten lenke rett til bestilling av biletter.

URL: http://my.opera.com/henrik.haho/widgets/get.pl?id=5533

11 widgets du bør laste ned


Currency converter

“Hvor mange pund kan jeg handle for på play.com hvis jeg skal holde meg under 200 kroner?“ Hvis det er et spørsmål du ofte stiller deg, bør du installere currency converter, som viser deg oppdaterte valutakurser der du kan regne fra én til mange valutaer ved å fylle inn i riktig felt.

(Du finner forresten en oppdatert valutakalkulator på DinSides forside også - midt på i høyre marg.)

URL: http://palple.spymac.com/widgets/currencyconverter/index.html

Live! fotball

Liker du fotball? Da vil du sikkert sette pris på VG Netts live-dekning som en widget på dashboardet ditt.

URL: http://widgets.opera.com/widget/6577/

11 widgets du bør laste ned


Countdown

Noe du gleder deg til? Det være seg nyttårsaften, neste års påskeferie eller bare fredagspilsen i kveld? Med countdown-widgeten definerer du når dette inntreffer, og så telles det ned; enkelt og greit (bare drøye 800 dager igjen, gutter!).

URL: http://www.apple.com/downloads/dashboard/status/countdowndashboardwidget.html

Amazon album art

Er iTunes-biblioteket ditt mangelfullt? Med denne widgeten trykker du bare på itunes-ikonet for å finne albumcoveret til den spillende sangen og legger det inn i musikkfila ved å trykke på "set as album art in iTunes".

URL: http://www.apple.com/downloads/dashboard/music/amazonalbumart.html

11 widgets du bør laste ned


TV-guiden

Dette er undertegnedes favorittwidget - her får du se hva som går på TV; enten det er i kveld eller en av de nærmeste dagene. Du kan filtrere på kanaler eller programtype, og ved et musklikk legge til tv-programmet som en avtale i iCal.

I tillegg kan du lagre ulike kanalsett (f.eks. en med "de norske" etc.) og søke etter spesifikke programmer som går i løpet av den neste uka ("heroes" viser alle forekomster av Heroes, på alle kanaler du har lagt inn)

URL: http://mac1.no/node/5831

Har du andre favoritter? Del dem gjerne med de andre leserne i debatten under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer