10Mp fra HP!

Den som trodde at megapikselracet nå var over, skulle tydeligvis ta feil.

I går tikket det inn en pressemelding om at HP til høsten lanserer fire nye kameraer. Toppmodellen, PhotoSmart R967, viderefører mye fra R927, et kamera som vi var ganske fornøyde med da vi testet det tidligere denne våren.

10Mp fra HP!


Og den store nyheten er selvsagt at R967 kommer med en 10 megapikslers CCD-sensor. Den andre store nyheten er bildestabilisatoren ”HP steady shot”, men det oppgis ikke hvorvidt dette er en optisk eller elektronisk stabilisator. Ellers er kameraet ganske likt som sin ”forgjenger”, en 3” stor LCD-skjerm, 3x optisk zoom og innebygget fjerning av røde øyne (og faktisk gule dyreøyne også). I tillegg finner vi alle godsakene fra R927, som designgalleriet og muligheten for å gjøre en del sprell med bildene mens de ligger på kameraet. Kameraet kan filme 24 bilder i sekundet.

Kameraet blir levert med 32MB internminne, kommer i butikkene i september og vil veiledende koste 3499,- med dockingstasjon.

10Mp fra HP!


Går vi ned en tusenlapp, kommer vi til Photosmart R827, et designkamera med tynne linjer og nedfelt optikk som ikke stikker ut av kameraet. Også dette kameraet byr på bildestabilisering i form av HP Steady Shot og tar bilder med 7 megapikslers oppløsning. Skjermen er 2,5” stor og kameraet har 3x optisk zoom. Også på dette kameraet finner vi gode muligheter for bildebehandling i kameraet, og kameraet har også innebygget fjerning av røde øyne. Videoklippene tas opp med 24 bilder i sekundet.

Også dette kameraet kommer i september, har 32MB internminne og koster 2499,-.

10Mp fra HP!


PhotoSmart M627 er et mer lettvekterkamera med en prislapp på to tusen kroner veiledende. Fortsatt snakker vi syv megapiksler, og skjermstørrelsen er på 2,5”. Objektivet har 3x optisk zoom, og kameraet har også innebygget fjerning av røde øyne og bildemanipulering i kameraet. Kameraet kommer i september.

Den minste bukkene Bruse heter PhotoSmart E427 og koster bare 999 kroner veiledende. Kameraet har ikke optisk zoom og bare 2” stor skjerm, men tar bilder med seks megapikslers oppløsning. E427 har heller ikke de samme mulighetene til bildemanipulering i kameraet; ei heller automatisk fjerning av røde øyne. Og du gjettet riktig – også dette kameraet kommer i september.

10Mp fra HP!


Til informasjon har samtlige kameraer norske menyer.