109 år med National Geographic på CD

På 31 CDer i en trekiste med purpurfarget for, er 109 årganger med National Geographic Magazine samlet. Vi har tatt en titt på brukervennligheten og innholdet.

109 år med National Geographic på CD

109 år med National Geographic på CD

  1. Søkefunksjoner
  2. Bla i magasinene

National Geographic Magazine har gjennom mange år utviklet seg til å bli en institusjon blant verdens kultur- og naturmagasiner. Særlig er det fantastisk fotojournalistikk som har bidratt til magasinets berømmelse.

Nå kan du med The Complete National Geographic Collector's Edition skaffe deg alle 109 årgangene fra 1888 til 1997 i en og samme pakke, og du får i tillegg muligheten til raskt å søke gjennom de 5.000- 10.000 artiklene som har blitt publisert i denne perioden.

Uheldig teknologi

The Complete National Geographic Collector's Edition er i det ytre meget elegant – den kirsebærfargede trekisten gir en aura til produktet som ikke ligner på noe annet CD-produkt vi har vært borti tidligere.

Men det tar ikke lang tid før du oppdager de første svakhetene. Installasjonsprogrammet forsøker å installere QuickTime 2 på maskinen din selv om du har en nyere versjon, og avbryter du denne prosessen, vil det dukke opp en dialogboks som hevder at du mangler QuickTime hver gang du starter The Complete National Geographic Collector's Edition.

Den neste overraskelsen er at alle artikler fra magasinene har blitt skannet og lagt inn på CDene som middels komprimerte JPG-bilder. Og ettersom disse JPG-bildene ikke er større enn 611x917 piksler, går svært mye av bildekvaliteten fra originalen tapt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det som kanskje er alle verst, er at teksten blir utydelig, om enn fullt mulig å lese.

Hadde The Complete National Geographic Collector's Edition skilt mellom tekst og bilder, ville ikke bare teksten blitt enklere å lese, men hele pakken kunne sikkert ha fått plass på 10-20 CDer i stedet for dagens 31.

Benytter du deg av muligheten for å skrive ut enten hele artikler eller bare enkeltsider, blir bildekvaliteten brukbar, men teksten blir enda mer utydelig enn på skjermen.

Gode søkefunksjoner

Selv om The Complete National Geographic Collector's Edition benytter seg av en uheldig teknologi for bilder og tekst, er søkefunksjonene gode. Du har valget mellom fritekstsøk og visning av magasinene slik de var da de kom ut. Fritekstsøket gir raskt en liste over alle relevante artikler, og dessuten en annen liste over nærliggende fagområder.

Du kan bla deg gjennom magasinforsider, eller gjennom bare ett magasin, hvor to motstående sider vises ved siden av hverandre i forminsket størrelse. Dette fungerer raskt, og gir en opplevelse som kommer ganske nær det å bla gjennom et vanlig eksemplar av National Geographic Magazine.

Fantastisk innhold

Men en pakke som dette er ikke bare teknologi og organisering, det er i høyeste grad også innhold. Og etter vår mening er The Complete National Geographic Collector's Editions innhold fantastisk. Her finner du artikler som gjennom flere generasjoner beskriver livsforhold og natur over hele verden.

Og mange av artiklene, og deres bilder, er ikke bare unike kilder for mange fagområder, men de kan lære deg også mye om hvordan moderne virkelighetsoppfatning gradvis har endret seg.

Konklusjon

The Complete National Geographic Collector's Edition koster 2250 inkl. mva., mens egne utgaver for 1960 og 1970-tallet koster 399 inkl. mva. og 1980-1997 koster 449 inkl. mva.

Vi synes du får svært mye for pengene, til tross for den dårlige gjengivelsen av tekst i artiklene. The Complete National Geographic Collector's Edition er ganske enkelt fantastisk spennende, og nå har du altså muligheten til raskt å finne frem til artikkelen som du er interessert i.

The Complete National Geographic Collector's Edition kan brukes på maskiner med Windows 3.1/95/98 og MacOS. Mer opplysninger får du hos Multi Media Norden AS, tlf. 22 79 74 70.