Picasa fra Google er et glimrende verktøy for å holde orden på store digitale bildesamlinger.
Picasa fra Google er et glimrende verktøy for å holde orden på store digitale bildesamlinger.Vis mer

10.000 bilder på hver PC

NYHET: I følge Fotorådet har folk i snitt rundt 30 GB med bildefiler på harddisken. Slik blir det fort rot av.

Overgangen til digitalteknikk i fotoverdenen har gjort at folk tar langt flere bilder enn tidligere. I en undersøkelse som Visendi har gjort for Fotorådet kommer det fram at nordmenn i snitt nå har rundt 10.000 bildefiler på PCene sine.

I undersøkelsen har 1.200 nordmenn fra 16 år og oppover deltatt, og det kom fram at de mest ivrige "bildesamlerne" befant seg i aldersgruppen 35 til 54 år. Sju av ti, uansett aldersgruppe, sier at de utelukkende bruker digitalkamera.

Hvor mange som fremkaller eller skriver ut bildene sier rapporten ikke noe om, men vår erfaring er at mange dropper den biten.

Tips

For å få orden på bildesamlingen bør du derfor ha et godt verktøy som kan sortere bildene på dato, tagger (søkeord) i tillegg til filnavn. Bruker du Windows Vista har du allerede det glimrende Windows Fotogalleri tilgjengelig. XP-brukere kan for eksempel installer Google Picasa, gratisprogrammet som du kan lese mer om her.

I tillegg krever den digitale tidsalderen at du tar sikkerhetskopier av verdifulle filer, innbefattet bilder. En god løsning kan være å brenne dem til CD/DVD og oppbevare disse hos slektninger eller aller helst i en bankboks. Og skulle uhellet være ute og du opplever at bilder blir slettet ved et uhell, finner du gode råd her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

[Ugjyldig objekt (debatt)]