$100-laptop tilgjengelig for alle?

NYHET: $100-laptopen som er laget til "One laptop pr child"-prosjektet kan komme i salg, men prosjektet ser ikke for seg at du bare får lov til å kjøpe en til deg selv.

Vårt søstermagasin digi.no prøvekjørte for noen uker tilbake $100-laptopen som er utviklet av One laptop pr child-prosjektet til MIT-professor Nicholas Negroponte og konkluderte med at det var en PC som faktisk hadde nok av funksjonalitet og datakraft til å være tilstrekkelig for veldig mange av oss.

PCen har blant annet trådløst nettverk, 512 megabyte minne og en flashbasert harddisk. Prosessoren kjører på 400MHz. Selv om skjermen er liten, har den høy oppløsning, og det er mulig å koble til både hodetelefoner og tre USB-enheter.

Les digi.no sin gjennomgang av OLPC-maskinen

I følge BBC ser nå skaperne på muligheten for å selge den lille grønne bærbare PCen til oss som bor i den vestlige verden. De har allerede startet forhandlinger med eBay, verdens største nettauksjonstjeneste, som er deres partner for prosjektet, men ser ikke for seg at folk bare kan kjøpe en maskin hver. Tanken er i så fall at du kjøper to for $200, og der én av maskinene doneres til et barn i et u-land.

Kilde: BBC