Her er noen eksempler på nye Windows 8-apper. Men hvilke skal du velge?
Her er noen eksempler på nye Windows 8-apper. Men hvilke skal du velge?Vis mer

10 Windows 8-apper du må ha

Her er våre gratis-favoritter.

Windows 8 ble lansert på fredag i forrige uke, og samtidig ble Windows-brukerne introdusert til et helt nytt univers av Windows-apper. Dette er fremtidens Windows-programmer, som kun fungerer på Windows 8 og i fremtidige versjoner av operativsystemet, og skal kunne betjenes like enkelt med fingertuppene som med tastatur og mus.

Windows Store inneholder i skrivende stund mellom 8-10.000 apper og spill, deriblant rundt 50 norske, fikk vi opplyst fra Microsoft under torsdagens nordiske Windows 8-lansering i Stockholm.

Det er imidlertid ventet at dette tallet vil øke betraktelig nå som operativsystemet og maskiner med det er tilgjengelig.

Men selv om det er tidlig finnes det allerede en god del som er verdt å sjekke ut. I denne artikkelen har vi trukket fram 10 av dem - og alle er gratis.

Her finner du Windows Store
Se etter denne flisen på startskjermen. Du må logge inn med en Hotmail/Live/MSN/Outlook-konto hos Microsoft for å få lastet ned og installert:

10 Windows 8-apper du må ha


Fresh Paint

Denne appen lever opp til navnet sitt. Dette er rett og slett en meget realistisk male-app med palletter og pensler i alle former og farger. Bland farger og skap digitale malerier som er vanskelig å skille fra virkeligheten.

10 Windows 8-apper du må ha


NetFlix

Netflix er en streamingtjeneste for film og TV-serier som kan prøves gratis fram til nyttår. I praksis kan du boltre deg med hva du vil, så ofte du vil, hele døgnet. Etter prøveperioden koster tilgangen 79 kroner i måneden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

10 Windows 8-apper du må ha


FilmWeb

Få oversikt over hva som går på din lokale kino, se filmtrailere, les omtaler og kjøp billetter.

10 Windows 8-apper du må ha


MusicAmp

Fri tilgang til streaming av musikk - mer enn 20.000 spor tilgjengelig. Reklamefinansiert. Absolutt verdt å sjekke ut for deg som ikke ønsker å betale for å lytte til musikk.

10 Windows 8-apper du må ha


TuneIn Radio

Den velkjente radio-appen kjenner vi fra Android og iOS, nå er den også kommet til Windows 8. Lytt til tusenvis av radiokanaler fra hele verden.

10 Windows 8-apper du må ha


Pinball FX

Glimrende spill for deg som liker Pinball. Realistiske bevegelser og ordentlig 3D. Kan absolutt anbefales!

10 Windows 8-apper du må ha


Prisjakt

Skal du kjøpe nye data- og hjemmeelektronikkprodukter kommer du ikke utenom en god prissammenligningstjeneste. Prisjakt-appen bør du absolutt sjekke ut før du handler, så finner du ut hvor de selger produktene billigst.

10 Windows 8-apper du må ha


Skype

Ring gratis til andre Skype-brukere, og til vanlige telefoner og mobiler for en rimelig penge - fra PC-en og nettbrettet. Alt du trenger er tilgang til Internett.

10 Windows 8-apper du må ha


Google Chrome

Verdens raskest økende nettleser er allerede klar med Windows 8-app.

10 Windows 8-apper du må ha


Programguiden

Få full oversikt over hva som går på TV. Mer enn 100 kanaler å velge mellom.

10 Windows 8-apper du må ha


Har du funnet noen favoritter i Windows Store? Del tipsene dine med andre lesere i debattfeltet under!

Samleside: Windows 8