Foto: Ordinary Guy, Flickr - CC
Foto: Ordinary Guy, Flickr - CCVis mer

10 smarte kameratriks

Med litt kreativitet kan du gjøre mer enn å ta vare på gode minner.

De fleste har nå anskaffet seg et digitalt kamera; i hvert fall dersom vi regner med mobilkameraene som har vært mer eller mindre standard på mobiltelefoner de siste årene.

Det mange ikke tenker på er imidlertid at kameraet ditt kan gjøre mye mer enn å ta vare på gode minner.

Nettstedet Popular Science har samlet et godt knippe utvidede bruksområder til kameraet ditt, og her er noen av dem, supplert med noen av våre egne:

Dette kameraet tilhører ...

De fleste digitale kameraer gir deg muligheten til å beskytte bilder fra å bli slettet. Dermed kan du ta et bilde av dine kontaktdetaljer og beskytte bildet - hvis du er uheldig og mister kameraet, kan det jo være at en ærlig sjel titter på bildene som ligger der og finner det låste bildet med telefonnummeret ditt.

Ta bilde av kartet

Skal du ut og reise? Sannsynligheten er stor for at du kan ta et bilde av kartet i reisehåndboka du kjøper før du skal på tur, og dermed slipper du å brette opp en kvadratmeter med kart hver gang du er litt usikker på hvor du skal gå. Ta et testbilde og se om du kan zoome inn og ut, og sørg for godt med lys når du tar bildet så det blir skarpt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

10 smarte kameratriks


Hvor parkerte du?

Særlig på flyplasser er det ganske mange parkeringsplasser, og det er ikke sikkert at du husker 24G når du kommer tilbake fra ferietur. Ta bilde først som sist. Et annet triks kan være å ta bilde av parkeringsbilletten din, så slipper du å huske på når den går ut.

I tilfelle bulk

Trangt på parkeringsplassen? Ta bilde av registreringsskiltet til sidemannen, så har du det i tilfelle du kommer tilbake og har fått en ripe i lakken.

Oppskrifter, vinetiketter ...

Om du er på besøk og drikker en god vin, eller skal i butikken og handle til en rett du har funnet i et blad - ta bilde, så slipper du å notere.

Togtabellen

Veldig kjekt når du er ute og reiser - ta bilde av tog-/busstabellen, så har du tidspunktene tilgjengelig når det begynner å nærme seg hjemturen.

10 smarte kameratriks


I tilfelle brann

Skulle du være uheldig å bli rundstjålet, miste boligen i brann eller lignende, er det en enorm jobb å notere ned alt du eide til forsikringsselskapet. Gå en runde i boligen din og knips noen bilder i alle rom, så har du litt ekstra dokumentasjon i tillegg til at det blir lettere å notere ned. Pass bare på at du oppbevarer bildene på et annet sted enn hjemme - for eksempel ved å laste den opp på en nettjeneste eller legge minnekortet hjemme hos mor og far.

Regningen

Har du vært på restaurant med vennegjengen og lagt ut for hele regningen, kan det alltids være kjekt med en backup på digitalkameraet i tilfelle du mister den i løpet av kvelden. På DinSide har vi forresten en kjekk spleiselagskalkulator når oppgjøret skal tas.

Før du tukler

Kanskje har du tenkt til å endre noen innstillinger på PC-en, bytte om noen ledninger bak på forsterkeren, fikse noe under panserlokket på bilen eller lignende, og da er det ikke så dumt å ta et bilde av hvordan det så ut før du begynte, bare sånn i tilfelle du angrer på endringene du gjorde.

Menyen hos din lokale take-away-favoritt

På tide å prøve noe annet enn calzonen du alltid pleier å bestille? Ta bilde av menyen, så har du hele utvalget tilgjengelig neste gang du sitter i bilen på vei hjem fra jobb og føler deg klar for å prøve noe annet for en gangs skyld.

Du finner flere tips hos Popular Science, og kanskje har du noen flere selv? Del dem gjerne med DinSides lesere i debatten under artikkelen.

Artikkelbildet er tatt av Flickr-bruker Ordinary Guy og lisensiert under Creative Commons.