10 smarte Internet Explorer-tips

Verdens mest brukte nettleser har litt av hvert å by på for den som ønsker å surfe litt smartere. Her en noen av tipsene.

Til tross for at Internet Explorer har mer enn 60% markedsandel, er det svært sjelden man finner tips-artikler om hvordan man kan gjøre surfeopplevelsen bedre i denne nettleseren.

Det har vi tenkte å forandre på i dag. Noen av tipsene kjenner du sikkert fra før, men vi håper også at du lærer noe nytt etter å ha lest denne artikkelen.

Samtidig håper vi at du har flere tips enn de ti vi presenterer her, og at du ønsker å dele disse med andre lesere. Det gjør du ved å bruke debattfeltet nederst i artikkelen.

Her er våre bidrag, samtlige er testet i Windows Vista/7 og Internet Explorer 8, og ingen av dem krever at du laster ned tillegg/plugins av noe slag:

1. Surf i fullskjermmodus

10 smarte Internet Explorer-tips


Har du fått deg ny minibærbar og synes det er alt for liten plass til selve nettsidene? Begynn å bruke F11. Ett trykk på denne tasten aktiverer fullskjermmodus, ett trykk til tar deg tilbake igjen. Selv i fullskjermmodus får du fram toppen igjen ved å bevege musepekeren øverst i skjermbildet, slik at du kan taste inn adresser og veksle mellom arkfaner. NB! Fungerer også i Firefox!

2. Last ned filer mer effektivt

10 smarte Internet Explorer-tips


Artikkelen fortsetter under annonsen

Lei av at filer du prøver å laste ned sperres av Internet Explorer? Fjern sikkerhetssjekken ved å trykke på trykke på Verktøy øverst til høyre i nettleseren, Alternativer for Internett, Sikkerhet, Egendefinert nivå, og bla deg ned til du finner valget Automatisk bekreftelse for filnedlastinger. Huk av for Aktivert.

3. Åpne alltid nye sider i ny fane

10 smarte Internet Explorer-tips


Ofte åpner Internet Explorer lenker du klikker på i et nytt nettleservindu. Ingenting er mer rotete enn å ha flere nettleservinduer - hver med mange arkfaner - åpne samtidig. Lykken er å samle alle åpne nettsider innenfor ett og samme vindu. Klikk på Verktøy øverst til høyre i nettleseren, Alternativer for Internett, Generelt, trykk Innstillinger under seksjonen Faner, og huk av for Åpne alltid popu-vinduer i en ny fane.

4. Surfe uten å legge igjen spor

10 smarte Internet Explorer-tips


Er du opptatt av at dine nettaktiviteter skal være en personlig, beskyttet greie? Trykk på Sikkerhet og velg In-private-visning, og ingenting blir mellomlagret eller husket til neste gang.

5. Bruk Google som standard søkemotor

10 smarte Internet Explorer-tips


Søkefeltet øverst til høyre er ikke bare forbeholdt Microsoft Bing. Ønsker du Google som standard, må du imidlertid kjenne et par triks. Klikk på den lille trekanten til høyre for forstørrelsesglasset i søkefeltet øverst til høyre, velg Søk etter flere leverandører, og på nettsiden som dukker opp velger du United States (English) øverst i høyre hjørne. Trykk deretter på Search i venstremenyen, bla deg fram til Google Search Suggestions, og trykk Add to Internet Explorer.

6. Vise nettsider i IE7-modus

10 smarte Internet Explorer-tips


Opplever du at enkelte nettsider oppfører seg rart eller ser merkelige ut i Internet Explorer 8? Da kan du prøve å vise dem slik de ville sett ut i Internet Explorer 7. Trykk ganske enkelt på ikonet for kompatibilitetsvisning til høyre for adressefeltet.

7. Bruk Favoritter-feltet aktivt

10 smarte Internet Explorer-tips


Glem vanlige bokmerker, bruk Favoritter-feltet, og lenkene ligger tilgjengelig uten at du behøver å tenke menyer. Trykk på knappen med stjerne og pil, og siden du er på legges til Favoritter-feltet automatisk.

8. Bla i loggen din!

10 smarte Internet Explorer-tips


Hvor var det du var da du leste den utrolige nyheten tidligere i uka? I loggen finner du svaret. Utrolig nok må du trykke på Favoritter oppe til venstre for å finne surfeloggen din. Den ligger som en egen arkfane til høyre under dette valget.

9. Få tilbake menylinjen

10 smarte Internet Explorer-tips


Noen av oss vil gjerne ha ting slik de alltid har vært, og Internet Explorer har ikke glemt dette. For eksempel kan du få tilbake menylinjen i programvinduet ved å trykke ALT-tasten på tastaturet. Ønsker du å ha den der permanent, må du derimot høyreklikke på Favoritter-feltet og huke av for Menylinje.

10. Surf billigere og raskere, fjern bilder, lyder og animasjoner.

10 smarte Internet Explorer-tips


Bruker du mobilt bredbånd, kan det være en god ide å skru av visning av elementer som krever store datamengder. Trykk Verktøy øverst i høyre hjørne, Alternativer for Internett, velg arkfanen Avansert, bla deg ned til Multimedia, fjern haken for Spill av animasjoner, Spill av lydog Vis bilder.

Fortsatt god sommer! Hilsen DinSide Data-redaksjonen