10 iPad-spill flere kan spille

Ikke råd til to? Her er 10 iPad-spill flere kan spille på én og samme iPad.

Multipong er moro som bare det og lar opptil fire spille mot hverandre.
Multipong er moro som bare det og lar opptil fire spille mot hverandre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om de fleste spill på iPad er myntet på at én person skal spille, finnes det også spill laget for at flere personer kan spille, eller såkalt multiplayer, som det heter på populærspråket.

Mange av dem lar deg spille mot andre over internett eller det lokale nettverket, men det finnes også mange godbiter for de som bare har én iPad tilgjengelig.

Her er noen av dem:

Marble Mixer

(Kun for iPad, kr 14,-)

image: 10 iPad-spill flere kan spille


Marble mixer er et klinkekulespill for opptil fire spillere og består av tre ulike brett der konseptet varierer noe. På ett brett er det rett og slett om å gjøre å knipse så mange klinkekuler som mulig oppi et hull i løpet av seksti sekunder, mens de andre variantene handler om å få så mange kuler som mulig nærme hullet uten å havne oppi.

Og selvsagt er det lov til å klinke hverandres kuler.

Fluke HD

(Kun for iPad, kr 7,-)

En slags variant av stigespillet der man slår terning og flytter brikker, men pakket inn i et Ludo-lignende konsept der hver spiller har flere brikker å styre. Havner du på et felt der det står noen fra før, må de rykke tilbake til start, og det finnes også sjansefelter som gjør at du får slå en ekstra gang, må stå over osv.

image: 10 iPad-spill flere kan spille


Worms 2: Armageddon

(For iPhone/iPod Touch/iPad, kr 35,-)

En gammel klassiker fra PC-verdenen, som senere har blitt lansert på flere plattformer. Målet er å renske landskapet for markene som ikke er på ditt eget lag, og for å hjelpe deg med den bragden har du et helt arsenal av våpen tilgjengelig, inkludert bazookaer, pumpehagler, den legendariske holy hand grenade og mer til. I tillegg har du ofte behov for å flytte på deg og kan bruke både fallskjermer, ninjatau og annet. Sjarmerende fra ende til annen.

Touch Hockey Extreme: FS5 (free)

(Kun for iPad, gratis)

image: 10 iPad-spill flere kan spille


Her kan to spillere møtes til duell i lufthockey; du vet - sånn som du finner på de fleste tivoli og på velutstyrte hoteller? Du kan velge hvor mange poeng som skal til for å vinne, og spiller du alene mot datamaskinen kan du også se spillet i en 3D-modus. Skulle du ha en ekstra iPad tilgjengelig, er det også mulig å spille over WiFi.

Fullversjonen koster 21 kroner og låser da opp flere brett, flere farger på spillebrikkene og fjerner reklamen du må se på i ny og ne.

Multipong

(For iPhone/iPod Touch/iPad, kr 21,-)

Pong ansees som det første dataspillet, der to spillere styrte hver sin strek i bildekantene og prøvde å hindre en kule i å passere. Her er en mer avansert variant for opptil fire spillere, der bonuser gjør styreflatene større og mindre, endrer størrelse på kula, lager merkelige gravitasjonskrefter, introduserer flere kuler og mer til. Har du ekstra teken klarer du til og med å skru ballretningen.

Her er traileren:

Catan HD

(Kun for iPad, kr 35,-)

Personlig er dette ett av mine favoritt-brikkespill, og iPad-overføringen er gjort alldeles strålende. Her kan også flere spillere spille på samme iPad, men bør da ha et lite "gentlemans agreement" at man ikke titter på hvilke kort den andre har på hånden når det er vedkommendes tur.

image: 10 iPad-spill flere kan spille


I Catan (eller Settlers som det heter i norske butikker) er det kort fortalt om å gjøre å bygge byer og veier ved å anskaffe de riktige råvarene og blander en liten porsjon flaks med en større porsjon strategisk tenking.

Catan kan også bygges ut med tilleggspakker (via in-app purchases) akkurat som på den fysiske versjonen av spillet.

image: 10 iPad-spill flere kan spille


Fruit Ninja HD

(Kun for iPad, kr 21,-)

Fruit Ninja er blant de mestselgende spillene på iPhone, og HD-versjonen for iPad støtter også at to kan spille mot hverandre med en delt skjerm. Konseptet er enkelt – i ny og ne kastes det opp frukt du må kappe i to ved å sveipe med fingeren, men kutter du en bombe er det snipp, snapp, snute.

(Finnes også i iPhone-versjon)

Pictureka!

(Kun for iPad, kr 21,-)

Nok en variant av et brettspill – i Pictureka er det om å gjøre å være så rask som mulig til å finne ting i det vanvittige rotet, og i motsetning til brikkespillet slipper du å rydde opp!

image: 10 iPad-spill flere kan spille


Hvem blir den raskeste til å finne tre lyspærer osv. Spillet har mulighet for opptil fire spillere der man spiller på tur.

(Finnes også i iPhone-versjon)

Music library quiz

(Kun for iPad, kr 14,-)

Denne forutsetter at du har fylt iPaden med en del musikk og lager en musikkquiz basert på sangene du har i musikkarkivet. Eksempelvis spilles det noen sekunder midt i en sang, hvorpå man får spørsmål om hvilken sang det er, eller et platecover som avsløres mer og mer mens man skal gjette hvilket album det dreier seg om. To kan spille mot hverandre.

Shot shot shoot

(Kun for iPad, kr 14,-)

Grafisk ser riktignok ikke dette spillet allverden ut, men byr allikevel på ganske morsomme kamper der du skal skyte små firkanter for å treffe motsanderens store firkanter. Eller vent – la oss heller vise med en YouTube-film:

Hva pleier du å spille mot andre på den samme iPaden? Vi tar veldig gjerne i mot flere godbiter i kommentarfeltet under.