Google åpnet forleden en nettbutikk for apps til Chrome. Vi har plukket ut 10 umiddelbare favoritter.
Google åpnet forleden en nettbutikk for apps til Chrome. Vi har plukket ut 10 umiddelbare favoritter.Vis mer

10 godbiter fra Chrome Web Store

Googles app-butikk har mange godbiter. Her er ti av dem.

Rett før helga åpnet Google Chrome Web Store; en app-butikk for Chrome, ikke veldig ulikt App Store (iOS) og Android Market (Android) for mobiltelefoner.

I Chrome Web Store finnes det både utvidelser, samt et rikt utvalg av "apps" til Googles nettleser. De fleste er gratis, men noen av dem koster også penger.

I likhet med App Store er det også mulig for utviklere å gi bort selve appen gratis, men selge ekstrafunksjonalitet i form av in app purchases.

Les også:
10 Chrome-utvidelser du bør laste ned
DinSides iPad-favoritter

Vi har trålet Google-butikken i jakten på godbitene. Her er ti av de vi likte best, og alle er gratis:

10 godbiter fra Chrome Web Store


Entanglement

Dette spillet er svært vanedannende. Reglene er veldig enkle - du skal plassere sekskantede brikker på et spillebrett og dermed prøve å få stien til å gå så langt som mulig. Hver brikke kan roteres før du setter den på, og så gjelder det ikke å krasje i kanten eller i midtpunktet.

Bonusen er at det også er mulig å spille mot opptil fem andre på samme maskin, der man etter tur legger på en brikke.

10 godbiter fra Chrome Web Store


Tweetdeck

Adobe Air-applikasjonen Tweetdeck er den mest populære Twitter-klienten og en favoritt blant mange avanserte Twitter-brukere. I Chrome-versjonen kjører Tweetdeck i en egen fane og byr også på ekstra funksjonalitet; for eksempel muligheten til å se bilder og video direkte i Twitter-strømmen.

Men, ikke bare Twitter støttes - i likhet med fullversjonen kan du også koble Facebook-, LinkedIn- og Foursquare-kontoen din til Tweetdeck, slik at f.eks. oppdateringer fra Facebook også tikker inn, der det også er mulig både å like og kommentere.

10 godbiter fra Chrome Web Store


Cortex

Denne utvidelsen gir deg en svært enkel mulighet til å dele ting du kommer over på Facebook, Twitter eller Tumblr, samt spare artikler til senere via Instapaper. Når du installerer utvidelsen, kobler du den til nevnte konti, og deretter kan du dele stoff ved bare å holde muspekeren inne.

Når du gjør det, kommer det en ring rundt muspekeren, og du drar da pila over ønsket tjeneste og slipper den. Ønsker du å legge på en kommentar, venter du med å slippe musknappen slik at du får opp et tekstfelt. Det er også mulig å legge inn opptil 9 Facebook-kontakter, slik at du kan poste direkte på deres vegger.

Merk også at du f.eks. kun kan dele et enkeltbilde eller en video ved å holde knappen nede på ønsket element. Elegant!

10 godbiter fra Chrome Web Store


Fiabee

Lar deg enkelt og greit dra og slippe filer i nettleseren slik at de dukker opp på de andre enhetene du har koblet til samme konto. Fiabee kan for eksempel knyttes til en Android-telefon, slik at du kan dra og slippe et bilde direkte i nettleseren, hvorpå det dukker opp på telefonen din.

Tjenesten er fortsatt i beta (og ikke heeelt 100% etter vår erfaring), men alle som vil prøve får 1GB lagringsplass som kan synkroniseres på tvers av enhetene.

10 godbiter fra Chrome Web Store


Sliderocket

En av de beste presentasjonsverktøyene som kun kjøres i nettleseren er Sliderocket. Gratisversjonen gir deg mange muligheter til å lage snasne presentasjoner, og det finnes også en HTML5-fremviser som også kjører på iPhone og iPad. Med Sliderocket kan du legge til videoer fra YouTube, bilder fra Facebook og Flickr etc.

Blar du opp $24 i måneden får du også tilgang til flere avanserte funksjoner, som mulighet til å vise presentasjoner uten å ha nettilgang, statistikk og mer til.

Har du ikke Chrome kan du besøke Sliderocket for samme funksjonalitet.

10 godbiter fra Chrome Web Store


Grooveshark

En fantastisk godbit av en musikkapplikasjon a la Spotify direkte i nettleseren der du kan opprette spillelister, dele sanger i sosiale nettverk etc. Finnes både i gratisversjon (med annonser) og betalversjon, med mulighet for bruk av mobilapplikasjoner. Lovligheten kan definitivt diskuteres, siden Grooveshark opptrer etter det samme prinsippet som YouTube, der innhold fjernes dersom noen krever det i henhold til åndsverkloven. Likefullt er det en høyt profilert nettside også i Chrome Web Store.

Les også: Grooveshark - en hai etter musikk.

10 godbiter fra Chrome Web Store


You've got news

Denne appen er utviklet av AOL og tilbyr en slags avis delt opp i seksjoner (politikk, teknologi, underholdning etc), der innholdet er hentet fra flere nettsteder. Du kan bla med piltastene og lese artikler direkte i applikasjonen, dele dem på Facebook etc., men det er dessverre ikke mulig å legge til sine egne kilder.

You've got news minner for så vidt litt om Flipboard for iPad, om enn ikke like elegant utført.

10 godbiter fra Chrome Web Store


Picnik

En av de beste nettløsningene for å redigere bilder i nettleseren, og sannsynligvis tilstrekkelig for de aller fleste. Med Picnik kan du importere bilder fra Facebook, Flickr m.fl. og også laste opp egne bilder, som du deretter kan redigere, påføre effekter, tekst, klistremerker etc. og deretter lagre til harddisken igjen.

Picnik var for øvrig en av våre favoritter da vi gikk igjennom 10 Photoshop-alternativer

10 godbiter fra Chrome Web Store


Read later fast

Hvis du kommer over en nettside du gjerne skulle ha lest senere finnes det mange løsninger. Den mest populære er nok Instapaper, som er tilgjengelig på mange enheter og synkroniserer på tvers, men Read later fast er verdt å sjekke ut hvis du primært bruker én PC, og spesielt hvis den er bærbar og ofte befinner seg uten nettilgang.

Med Read later fast kan du kjapt lagre en nettside for senere visning, og det fine er at innholdet (inkl bilder) også er tilgjengelig når du ikke har nettilgang. Når du leser en artikkel kan du også velge kun å vise teksten, på samme måte som Readability-bookmarkleten.

10 godbiter fra Chrome Web Store


Weebly

Weebly er en gratis nettjeneste som lar deg lage hjemmesider lett som en plett. Du kan velge blant flere titalls ulike webdesign og bygger deretter siden enkelt ved å dra og slippe elementer. Blant funksjoner kan nevnes muligheten for å lage en blogg, flere undersider, plassere annonser (50/50 deles mellom deg og Weebly), videoer, fotogalleri og mer til.

Du kan også selv velge hvorvidt du vil ha hjemmesiden plassert som et subdomene under weebly.com, eller om den skal ligge på et eget domene.

Har du noen favoritter i Chrome Web Store? Del dem gjerne med DinSides lesere i kommentarfeltet under artikkelen.