10 GB eksterne harddisker for bærbare PCer

To nye eksterne disker til bærbare PCer lanseres nå av IBM, og skal gjøre det unødvendig å ta med seg en tung datamaskin når kun data skal flyttes.

Selv om du har en lett aldrende bæbar PC, er det slett ikke sikkert at den er moden for pensjonering riktig ennå. Nå lanserer nemlig IBM nå to eksterne harddisker på 8 og 10 GB, som kobles gjennom PC-card (PCMCIA) porten. Du slipper med andre ord å åpne PCen, og du kan også ta den med deg når du eventuelt er nødt til å kjøpe ny PC.

Selve konseptet er forsøkt før, men størrelsen på disken og det faktum at IBM står bak, kan føre til at dette blir en salgssuksess. Diskene ligger i solide esker som skal tåle ganske mye juling.

IBM planlegger også å markedsføre diskene som en løsning for digitalmusikk-entusiaster. Diamonds RioPort-programvare følger blant annet med produktet.

Den amerikanske prisen på 8 GB-utgaven ligger på omtrent 3.450 kroner, mens 10 GB-versjonen koster ca. 4.220 kroner. Da vi kontaktet IBM Norge, kunne de bekrefte at diskene vil bli importert, men det er ennå uvisst hvor mye de vil koste her.