10 anbefalte iPhone-spill

...så blir ikke bilturen så kjedelig, vet du.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sommer, 30 grader i lufta rundtom i landet og kanskje ikke høytiden for å sitte inne og spille.

Men - hvem har sagt at du må sitte inne? Har du en iPhone kan du spille på farten, og sannsynligvis har du planer om en og annen langtur i sommer; enten det er med bil, fly, tog, båt eller hva det måtte være.

For å slå ihjel tiden har vi derfor samlet noen av våre iPhone-spill-favoritter om dagen, og vi fikk også noen tips fra de som leser tumblr-bloggen vår.

Har du flere favoritter, må du selvsagt gjerne dele dem i debatten under artikkelen.

1. Peggle

Undertegnedes favoritt om dagen. Peggle er et spill der du skal skyte ut kuler, og der målet er å treffe alle de oransje kulene før du har brukt opp alle skuddene dine. Etter hvert som spillet utvikler seg får du nok av snedige brett å bryne deg på, en haug av power-ups og den slags, sammen med en svært tilfredsstillende fanfare når du klarer hvert brett.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: Peggle (29,-)

2. Stoneloops! of Jurassica

Hvis du har spilt Zuma før, vil dette spillet være kjent. Her skal du også skyte kuler, men du må treffe andre kuler slik at det blir tre eller flere av lik farge på rad, slik at de forsvinner. Tidspresset er også høyt, for kulene renner sakte men sikkert mot et hull.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: StoneLoops! of Jurassica (6,- inntil videre) | Gratisversjon: StoneLoops! of Jurassica Lite

3. Paper toss

Kast krøllet papir mot en søppelkasse ved å flikke med fingeren, men du må også ta hensyn til viften som blåser med varierende styrke til en av sidene. Hvem klarer flest på rad? Et genialt enkelt spill det går an å ha konkurranse med blant passasjerene.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: Paper toss (gratis)

4. Rolando

En skikkelig godbit av et plattformspill som også utnytter vinkelen du holder telefonen i. Du skal prøve å få noen små søte figurer fra A til B, men må passe opp for hindre og andre uhumskheter. Har du spilt Loco Roco på PSP er dette kjent materie.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: Rolando (35,-) | Gratisversjon: Rolando Lite

Les også: 10 snodige ting du kan gjøre med iPhone

5. Fieldrunners

Sannsynligvis den beste Tower defence-varianten på iPhone. Her må du bygge opp et forsvar før fientlige soldater sendes inn i leieren, og etter hvert blir det vanskeligere å vanskeligere å holde dem unna basen.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: Fieldrunners (17,-)

6. Tower bloxx deluxe 3D

Hvem klarer å bygge det høyeste tårnet uten at det raser? Med pen 3D-grafikk er dette en av de lekreste variantene, og du kan også spille to mot hverandre på én telefon. Det skal nevnes av spillet snart kommer i en ny "live"-versjon der du kan spille mot andre via Facebook og push-informere andre når du har tatt hi-scoren deres. Inntil det, får du denne varianten billigere enn før.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: Tower bloxx deluxe 3D (6,-) | Gratisversjon: Tower bloxx deluxe 3D free

7. Touchgrind

Et svært innovativt skateboardspill der du må bruke fingrene dine som ben for å gjøre triks og klare av brettene.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: Touchgrind (29,-)

8. Tiki Towers

Et genialt spill på lik linje med World of Goo der du må bygge en konstruksjon for å hjelpe apene å komme fra A til B. Dette gjør du ved å bruke bambus, kokosnøtter og lianer, og fysikkmotoren er meget realistisk.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: Tiki Towers (11,-) | Gratisversjon: Tiki Towers lite

9. KENKEN Train your brain

La de små grå få noe å bryne seg på i ferien også ved å spille dette spillet. Er du glad i Sudoku får du en annerledes, men like avhengighetsskapende variant her.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: KENKEN train your brain (29,-)

10. Ultimate countdown

Hvem tar oppvasken? Hvem må drikke neste slurk? Hvem får sitte foran i bilen? Avgjør det med Ultimate Countdown, der regelen er enkel: Så snart begge spillere har plassert fingeren sin på det røde feltet, teller applikasjonen raskt ned fra 1000-0, og den som klarer å slippe nærmest 0 uten å gå over, vinner.

image: 10 anbefalte iPhone-spill


iTunes-lenke: Ultimate Countdown (Gratis)

Hva er din favoritt? La høre fra deg under!

Takk til Twitter-brukerne @iFredrik, @MartinAronsen, @mortenmwiken og @kristianjo som kom med tips.