Neida, vi skal ikke se på billige iPad-stativ, men på 10 anbefalte spill. (Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/earlysound/4490601295/">"iPad Stand"</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/earlysound/">Veronica Belmont</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>)
Neida, vi skal ikke se på billige iPad-stativ, men på 10 anbefalte spill. (Foto: "iPad Stand" av Veronica Belmont, CC-BY)Vis mer

10 anbefalte iPad-spill

Fikk du en iPad til jul? Her er noe å fylle den med.

Det aner oss at det ble pakket opp mang en iPad i går kveld, og har du vært blant de heldige som har fått Apples nettbrett til jul, er det lett å gå amok i App Store i jakten på programmer og spill.

Selv om det bare er drøye tre måneder siden vi anbefalte 30 iPad-applikasjoner, kommer det hele tiden nytt innhold i App Store. I denne artikkelen tar vi for oss ti av våre favorittspill, men med en liten vri: total prislapp skal ikke overstige 200 kroner.

På iPad koster det meste penger, i hvert fall når det gjelder spill. Med andre ord må vi holde oss til de spillene som vi synes gir høy "value for money".

Har du lyst til å anbefale en spillpakke til under tohundrelappen, er du hjertelig velkommen til å poste i kommentarfeltet under artikkelen.

SAMLESIDE:

iPad

PS! Spill merket med * er også tilgjengelig i en gratis demonstrasjonsutgave.

 1. Cut the rope HD (11,-)*

  I Cut the Rope må du kutte tau for å mate en frosk med et sukkertøy, men ikke bare det; på veien må du også sørge for at sukkertøyet berører inntil tre stjerner. Etter hvert blir brettene mer og mer snedige, der elementer som hårfønere, edderkopper, såpebobler og annet er ingredienser. Her i huset er spillet like morsomt for mor og far som for husets femåring.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  10 anbefalte iPad-spill


 2. Flick kick football (6,-)

  Er du svak for sparkesporten, er dette et herlig lite spill med skyhøy "bare-en-gang-til"-faktor. Spillet er også Game Center-kompatibelt slik at du kan utfordre venner og se hvem som har klart å putte flest baller i mål. Du sveiper med fingeren over fotballen og vrir den litt til siden for å skru, og etter hvert blir det stadig flere forsvarsspillere og mindre åpninger å skru ballen igjennom. Du kan også spille flerspiller, enten over nett eller på samme enhet, og det finnes flere ulike spillvarianter.

  Slår du rekorden min på 107 mål?

  10 anbefalte iPad-spill


 3. Carcassonne (55,-)

  Det blir ikke plass til mange spill med denne prislappen, men iPad-versjonen av Carassonne er en svært god kopi av det fascinerende brettspillet. Du kan spille med andre over internett eller lokalnettet, eller mot maskinen. For beskrivelse av spillet trenger vi en del ord, så vi henviser deg heller til brettspillguidens kritikk. Utviklerne planlegger også å tilgjengeliggjøre tilleggspakker som i den fysiske versjonen.

  10 anbefalte iPad-spill


 4. Unblock me (6,-)

  Det finnes mange hjernetrimspill på iPad, men få byr på SÅ mye for seks kroner som dette spillet. Ikke mindre enn 7800 brett er tilgjengelig, og målet med hvert brett er å få den røde brikka ut av hullet på høyre side på færrest mulig trekk. Det blir etter hvert vanskeligere enn du tror.

  10 anbefalte iPad-spill


 5. Ragdoll blaster 2 HD (29,-)*

  Det blir etter hvert ganske snedige brett i spillet der du skal skyte blink med kanon, og der ammunisjonen er tøydokker. Etter hvert vil fysiske lover gi deg litt å tenke på før du setter i gang, og det er heldigvis mulig å hoppe over et brett i ny og ne.

  10 anbefalte iPad-spill


 6. Puzzle Agent HD (6,-)*

  Dette spillet er fra Telltale Games, som kanskje er mest kjent for Tales of Monkey Island-serien. Det betyr en god porsjon humor, og en rekke nøtter å knekke. Et litt snedig hint-system er laget slik at du må finne tyggegummi rundt om kring, for alle vet jo at det å tygge litt hjelper hjernecellene på rett vei. PS! Spillet selges med 80% rabatt (=6 kroner) frem til 3. januar.

  10 anbefalte iPad-spill


 7. Veggie Samurai HD (17,-)

  Selv om Fruit Ninja var først ute på iPhone, var Veggie Samurai HD den første iPad-versjonen. I etterkant har førstnevnte også kommet for iPad, men koster noe mer, og siden vi kjemper mot en total prislapp, faller valget på dette spillet. Her får du virkelig testet refleksene, ved at du skal kutte opp grønnsaker som farer over skjermen, men samtidig må du passe på så du ikke kutter over flaskene med gift.

  10 anbefalte iPad-spill


 8. Ninjump Deluxe HD (11,-)

  Selv om spillmekanikken er såre enkel i dette spillet (ett trykk får ninjaen til å hoppe over til andre siden) er spillet alt annet enn enkelt, og det er lett å bli snurrig etter for mange timer med dette spillet. Videoen under viser hva du kan vente deg: 9. Angry Birds HD (29,-)

  Joda, selvsagt skal de små finske fuglene få være lov til å være med i denne oversikten også. Verdens klart mest populære mobilspill finnes også i en iPad-versjon, som riktignok er dyrere, men som også har bedre grafikk og etter hvert vil komme med ekslusiv funksjonalitet, som flerspillermodus og mer til. Det er i hvert fall det vi fikk høre på et foredrag med en av utviklerne.

  10 anbefalte iPad-spill


 10. Monkey Island 2: Special Edition (29,-)*

  I en oppusset utgave av originalspillet er Guybrush Threepwood også tilgjengelig på iPad. Monkey Island 2 er ett av våre absolutte favoritteventyrspill gjennom tidene, og har du ikke opplevd Lucasarts' humor på sitt beste, har du MYE å glede deg til. Rett og slett stor underholdning.

  10 anbefalte iPad-spill


Dermed landet totalprislappen på 199 kroner og vi klarte så vidt å holde oss innenfor grensa vi hadde satt opp. I ettertid ser vi at det hadde gått cirka dobbelt så fort å skrive artikkelen hvis vi hadde droppet det kravet, men man kan ikke vinne hver gang, som de sier.

Del gjerne dine favoritter i kommentarfeltet under artikkelen!