De er ikke så lette å finne, men det finnes en del godsaker tilpasset Android-nettbrett også.
De er ikke så lette å finne, men det finnes en del godsaker tilpasset Android-nettbrett også.Vis mer

10 anbefalte Android-apper for nettbrett

Sliter du med å finne godbitene i Google Play? Vi har plukket ut noen favoritter.

Er det én ting Android-nettbrettene foreløpig er noe svake på, er det hvordan Google har tilpasset sin app-butikk, Google Play.

Mens iPad-brukere får en spesialtilpasset versjon av App Store der det tydelig kommer frem hvilke apps som er laget for nettbrett, er det ikke tilfelle i Googles app-butikk.

Riktignok har redaksjonen hos Google Play en egen "anbefalt for nettbrett"-seksjon, men utover det er det lite som hjelper deg til å finne de gode appene myntet på nettbrett.

Vi har derfor jaktet på godbitene og prøvd å finne noen som ikke alle vet om (Evernote, Dropbox, Google Earth eller hva det måtte være). Før vi begynner, vil vi samtidig oppfordre Android-nettbrett-eiere til å bidra med sine favoritter i kommentarfeltet under.

10 anbefalte Android-apper for nettbrett


Dolphin Browser beta

Det finnes etter hvert ganske mange nettlesere for Android, og bruker du f.eks. Firefox og Chrome til vanlig, finnes det Android-versjoner av begge to, som byr på synkronisering av faner, bokmerker, logger etc.

Vi vil imidlertid trekke frem den nye versjonen av Dolphin Browser, som ikke bare er veldig rask, men som også har en del genuint nyttige funksjoner. For det første støtter den utvidelser – blant annet kan du ved noen få klikk få støtte for innlogging via LastPass, fange og redigere skjermbilder, lagre filer direkte til Dropbox eller hva det måtte være.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjekt er også muligheten for "gestures", der du kan definere bokmerker som aktiveres ved å tegne på skjermen. D for DinSide, for eksempel.

Dolphin Browser beta (Google Play, gratis)

MX Player

10 anbefalte Android-apper for nettbrett


Bruker du nettbrettet til å se video på, gjør du lite feil i å installere MX Player. Ikke bare støtter denne avspilleren de aller fleste formater, men innehar også funksjonalitet for å tilpasse størrelse og farge på undertekster.

En kjekk funksjon er også barnesikringen, som gjør at du kan la ungene se på film, men ikke få avbryte og herje rundt i operativsystemet ellers.

MX Player (Google Play, gratis - annonsefinansiert)
MX Player Pro (Google Play, 33 kroner)

Tabstagram

10 anbefalte Android-apper for nettbrett


Instagram-feberen herjer landet rundt, og har du et Android-nettbrett anbefaler vi deg å ta en titt på Tabstagram – rett og slett en app som gjør Instagram mer egnet for nettbrett-formatet enn den opprinnelige, med god navigasjon og mulighet for å både like og kommentere andres bilder.

Merk imidlertid at det ikke er mulighet å laste opp bilder til Instagram, siden tjenesten ikke tillater dette for tredjepartsprogramvare.

Tabstagram (Google Play, gratis)

Pixlr-o-matic

10 anbefalte Android-apper for nettbrett


Og mens vi er inne på bilder – dette er en av undertegnedes favorittapper på Android, der du kan trylle med bildene via et hav av filtre, effekter og rammer. Ikke bare følger det med en hel del, men via en gratis "filterbutikk" kan du fylle på med flere.

Bare pass på ikke å ta helt av, ellers blir det veldig, veldig mye å dra igjennom hver gang du skal fikse på et nytt bilde.

Bak står Autodesk, et selskap kjent blant annet for tunge grafiske programmer som AutoCAD, Maya og 3D Studio Max.

Pixlr-o-matic (Google Play, gratis)

IM+

10 anbefalte Android-apper for nettbrett


MSN, Facebook, Google Talk, Skype… mange har flere chat-kontoer rundtom, og de kan alle samles i denne paraplyen. Her kan du lett prate med kontaktene på et tosifret antall sosiale nettverk (inkludert flere vi aldri har hørt om), og du får push-varsel på tvers av tjenestene når noen prøver å nå deg.

Alltid tilgjengelig der, med andre ord.

IM+ (Google Play, gratis)

Pocket

10 anbefalte Android-apper for nettbrett


En av de mest populære "les senere"-løsningene (tidligere kalt Read it Later). Her kan du samle alt du har tenkt til å lese senere (eller bare bruke løsningen som bokmerkeløsning), og så synker den på tvers av flere enheter.

Dermed kan du f.eks. lese denne artikkelen i lunsjen på jobb, trykke på pocket-bookmarkleten i nettleseren, og så ligger den og venter på deg når du kommer hjem og setter deg i sofaen med nettbrettet.

>> Les det senere med Pocket

Pocket (Google Play, gratis)

Teamviewer

10 anbefalte Android-apper for nettbrett


Dette er en av de mest populære løsningene for å fjernstyre en annen enhet og finnes på de fleste plattformer. Med Teamviewer installert på nettbrettet og et lite program kjørende på en PC, kan du fjernstyre PC-en med nettbrettet.

Det betyr med andre ord at du kan bruke PC-en på nettbrettet som om du satt foran PC-en, enten det dreier seg om å sette på en nedlasting, sende et dokument på epost som du glemte kvelden før, eller rett og slett hjelpe svigerfar med problemet han ikke klarer å bli kvitt.

Les mer: TeamViewer: Styr PC-en med telefonen

TeamViewer (Google Play, gratis til privat bruk)

Friendcaster

10 anbefalte Android-apper for nettbrett


Den offisielle Facebook-appen for Android er på ingen måte tilpasset nettbrett og ser rett og slett helt corny ut. Friendcaster gjør derfor jobben langt bedre, med en tredelt skjerm som organiserer informasjonen vennene dine bidrar med, enten du kun vil se bilder de har postet eller gå inn på enkeltprofiler.

Friendcaster har selvsagt også mulighet for å varsle deg når det skjer noe, støtte for Facebook chat, meldinger og alt man forventer av en slik app. I tillegg: Muligheten for å kunne legge til flere Facebook-konti.

Friendcaster (Google Play, gratis - annonsefinansiert)

Dragonbox

10 anbefalte Android-apper for nettbrett


Dette norskutviklede spillet er en godbit av de sjeldne; på en svært pedagogisk og morsom måte lærer du deg nemlig å løse etter hvert nokså avanserte ligninger. Tallene er byttet ut med figurer, og etter hvert introduseres flere "regler" som tilsvarer fremgangsmåter du må bruke når du løser reelle ligninger.

Med andre ord: Mestrer du dette spillet, har du brått også blitt mye flinkere i matematikk.

Dragonbox (Google Play, kr 20,-)

Ski Safari

Må jo spille litt også? Ski Safari er i mine øyne kanskje den beste endless racer-varianten der du står på ski ned en bakke med snøskredet hakk i hæl. Ta saltoer, rid på pingviner, samle mynter, kjør snøscooter og fly med ørner for å holde deg i live så lenge som mulig.

For å få mer poeng må du også utføre diverse oppgaver underveis, f.eks. "Kjør snøscooter med en avskyelig snømann som passasjer i to kilometer" eller "Ta en femdobbelt salto".

Veldig veldig morsomt, altså - anbefales sterkt. Her er traileren:

Ski Safari
(Google Play, kr 6,-)

Sjekk også ut våre app-anbefalinger for Android-nettbrett fra 2011

Hvilke er dine favoritter til Android-nettbrett? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.